• Project Namibië - Meer kinderen naar school en gezonder eten

    Project Namibië - Meer kinderen naar school en gezonder eten

    Colour4kids is betrokken bij de hulp aan de de Queen Sofia School in het noorden van Namibië. Het onderwijs is er goed en ouders uit de wijde omgeving sturen hun kinderen er graag naartoe. Door de grote afstanden en slechte wegen moeten de kinderen op school blijven slapen. Door de grote toeloop van leerlingen groeit de school groeit uit haar voegen en is er onvoldoende slaap- en verblijfsruimte voor de kinderen die de school bezoeken.

    Lees meer >
  • Nieuwsbrief Ecuador - Nepal DCF

    Deze zomer ging Ine Martens, voor de laatste keer, als bestuurslid van DCF naar Nepal. Kort daarvoor had zij om persoonlijke redenen besloten om het bestuur te verlaten. Ine is een vrouw vol passie en toewijding. Wij zullen haar zeker missen, maar tegelijkertijd weten wij dat haar inzet van grote waarde blijft, ook in de toekomst. Wij zijn Ine dan ook erg dankbaar voor alles wat zij heeft gedaan en wensen haar ontzettend veel succes. Haar bezoek aan Nepal dit jaar was dan ook extra speciaal en vooral ook mooi, met name dankzij de bijdragen van Choodamani en Rajan, onze directeur en coordinator, het personeel en alle geweldige en fantastische kinderen.

    Lees meer >
  • Nieuwsbrief Nepal stichting Maya

    Menig Nederlandse scholier van 5 of 6 VWO krijgt ermee te maken: het profielwerkstuk. Vaak hangt het als een molensteen om de nek en als het dan eindelijkna veel hangen en wurgen af is, belandt het onderin een la en kijkt niemand er nog naar om. Zonde, zo dachten ze bij de organisatie Worldschool.

    Lees meer >
  • Groot applaus voor leerlingen OBS De Klokkebei

    Groot applaus voor leerlingen OBS De Klokkebei

    Met een sponsorloop rond de school hebben de leerlingen van OBS De Klokkebei uit Ulvenhout onlangs het fantastische bedrag van 5.650 euro binnengehaald voor het herstel van scholen in Nepal die verwoest werden door de aardbeving in 2015.

    Lees meer >
  • Verwoeste basisschool Nepal herrijst

    Verwoeste basisschool Nepal herrijst

    Met een internationaal gezelschap van vrijwilligers wordt op dit moment een school tussen de dorpjes Nepot en Pokhari in Nepal herbouwt. Een samenwerkingsproject van stichting Maya en Colour4kids.

    Lees meer >
  • Kunstveiling Breda brengt ruim 8.000 op voor Nepal

    Kunstveiling Breda brengt ruim 8.000 op voor Nepal

    De kunstveiling die zondagmiddag 7 juni in de StadsGalerij in Breda werd georganiseerd door de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat heeft 8.080 euro opgebracht!!! Een bedrag dat ingezet gaat worden voor herstelprojecten bij scholen in het onlangs door aardbevingen zwaar getroffen Nepal.

    Lees meer >
  • Stichting Pequeno doneert 750 euro voor Nepal

    Dankzij bemiddeling van Colour4kids vrijwilligster Ellen Jansen heeft stichting Pequeno onlangs een bedrag van 750 euro gedoneerd voor de nieuwbouw van de Montessori school in Serachour; een dorpje in het Himalaya gebergte in Nepal.

    Lees meer >
  • Nepalese markt bij OBS De Toermalijn groot succes

    Nepalese markt bij OBS De Toermalijn groot succes

    De Nepalese markt bij de openbare basisschool De Toermalijn uit Bavel heeft ruim 3.200 euro opgebracht! De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van leermiddelen en inrichting van een nieuw gebouwde kleuterschool in het dorpje Serachour in Nepal; een project van stichting Maya dat mede met hulp van Colour4kids is uitgevoerd.

    Lees meer >
  • OBS De Toermalijn in actie voor Nepal

    OBS De Toermalijn in actie voor Nepal

    De Openbare Basisschool De Toermalijn uit Bavel zet zich in voor het Colour4kids project in Nepal. Op donderdag 17 april organiseert de school een Nepalese markt waar de kinderen door hen zelfgemaakte producten gaan verkopen.

    Lees meer >
  • Kerstmarkt BS De Touwbaan levert 1.500 euro op

    Kerstmarkt BS De Touwbaan levert 1.500 euro op

    Onlangs ontvingen de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst een cheque t.w.v. 1.500 euro uit handen van directeur Monique Snelders van de Katholieke Basisschool de Touwbaan uit Oosterhout.

    Lees meer >
  • Missie geslaagd in Nepal

    Missie geslaagd in Nepal

    Het Colour4kidsteam met de vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst heeft op kleurrijke wijze afscheid genomen van de kinderen en begeleiders waarmee zij de afgelopen weken hebben samengewerkt.

    Lees meer >
  • Team Nepal krijgt veel waardering en bekijks

    Team Nepal krijgt veel waardering en bekijks

    Ellen, Marij en Corrie zijn naast de dagelijkse activiteiten bij de basisschool in Serachour ook gestart met het aanbrengen van de muurschildering bij de nieuwe Montessori kleuterschool waar binnenkort de jongste kinderen naar toe zullen verhuizen.

    Lees meer >
  • Op stap met team Nepal

    Op stap met team Nepal

    Iedere morgen om half 6 kraaien talloze hanen ons wakker, gevolgd door blaffende honden en als klap op de vuurpijl rochelt rond zessen de guesthouse baas ons op Aziatische wijze bijna ons bed uit.

    Lees meer >
  • Team Nepal in de startblokken

    Team Nepal in de startblokken

    Een team met de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst vertrekt deze week naar Nepal. Zij gaan op creatieve en artistieke wijze hulp bieden bij een nieuwe Montessori kleuterschool in het dorpje Serachour.

    Lees meer >
  • Colour4kids biedt hulp in Nepal

    Colour4kids biedt hulp in Nepal

    Colour4kids is betrokken bij de afronding en inrichting van een nieuwe Montessori kleuterschool in het dorpje Serachour in Nepal. Een project van stichting Maya voor de kinderen in Nepal. Komend najaar vertrekt een team Colour4kids vrijwilligers naar Nepal om op creatieve en artistieke wijze hulp te bieden aan de leerlingen en begeleiders van de kleuterschool.

    Lees meer >
  • Een persoonlijk verslag … Jop de Giraf met Colour4kids naar Nepal

    Een persoonlijk verslag … Jop de Giraf met Colour4kids naar Nepal

    Een team van Colour4kids bestaande uit Hetty Bosch en Marja van Middendorp is van 25 mei t/m 15 juni actief geweest bij het Child and Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in Kathmandu; de hoofdstad van Nepal. Tijdens deze reis speelde ‘Jop de Giraf’ – een creatie van schrijver en illustratrice Esther Naalden – een belangrijke rol.

    Lees meer >
  • Renovatie Child and Family centrum Nepal afgerond

    Renovatie Child and Family centrum Nepal afgerond

    Het renovatieproject bij het Child 'N Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is na de laatste werkzaamheden aan de dakterassen en inrichting van de speelkamer nu volledig afgerond.

    Lees meer >
  • Feestelijk afscheid van team Colour4kids in Nepal

    Feestelijk afscheid van team Colour4kids in Nepal

    Alle kinderen en begeleiders van het Child 'N Family centrum van het Daniëlle Children's Fund in Kathmandu hebben op feestelijke wijze afscheid genomen van het Colour4kids team dat gedurende een periode van drie weken in Nepal actief was.

    Lees meer >
  • Team Colour4kids aan de slag in Nepal

    Team Colour4kids aan de slag in Nepal

    Een team van Colour4kids is vrijdag 25 mei aangekomen in Kathmandu; de hoofdstad van Nepal om aan de slag te gaan bij het Child and Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund.

    Lees meer >
  • Child and Family centrum Nepal ziet uit naar komst Colour4kids team

    Child and Family centrum Nepal ziet uit naar komst Colour4kids team

    Het bouw en renovatiewerk bij het Child and Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu vordert ondanks de onrustige politieke situatie gestaag. Het team van Colour4kids staat in de startblokken om vanaf 24 mei ter plaatse hulp te bieden bij de afronding van het renovatiewerk en de inrichting; het aanbrengen van muurschilderingen en het ondernemen van activiteiten met de kinderen.

    Lees meer >
  • Renovatie Child and Family Centrum Nepal vordert gestaag

    Renovatie Child and Family Centrum Nepal vordert gestaag

    De renovatie van het Child and Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu vordert gestaag. Op 24 mei vertrekt een team van Colour4kids naar Nepal om hulp te bieden bij de afronding van het renovatiewerk en inrichting, muurschilderingen aan te brengen en activiteiten met de kinderen te ondernemen.

    Lees meer >
  • Goede vooruitgang renovatie Child and Family Centrum Nepal

    Goede vooruitgang renovatie Child and Family Centrum Nepal

    ,,Er wordt goede vooruitgang geboekt en creatief nagedacht bij de renovatie van het Child ’N Family centrum in de Nepalese hoofdstad Kathmandu'', aldus coördinator Ine Martens van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund. Zij is momenteel in Nepal en doet de komende weken 'live verslag' vanaf de projectlocatie.

    Lees meer >
  • Renovatie Child and Family Centrum Nepal van start

    Renovatie Child and Family Centrum Nepal van start

    De renovatie van het Child ’N Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is op 12 maart 2012 officieel van start gegaan. Dit project van Colour4kids wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Con-Sense.

    Lees meer >
  • Renovatie therapiegebouw Ecuador in volle gang

    Renovatie therapiegebouw Ecuador in volle gang

    Colour4kids is in Ecuador betrokken bij de renovatie van het therapiegebouw bij het Child 'N Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children's Fund (DCF) in Ambato. Medio oktober 2011 reist een team van Colour4kids af naar Ecuador om hulp te bieden bij de afronding van dit renovatieproject.

    Lees meer >