Stichting Pequeno doneert 750 euro voor Nepal

Dankzij bemiddeling van Colour4kids vrijwilligster Ellen Jansen heeft stichting Pequeno onlangs een bedrag van 750 euro gedoneerd voor de nieuwbouw van de Montessori school in Serachour; een dorpje in het Himalaya gebergte in Nepal.

Ellen Jansen maakte in november 2013 samen met Marij de Laat en Corrie van Heijst deel uit van het Colour4kids team dat ter plaatse actief was bij de nieuwbouw van de kleuterschool; een samenwerkingproject met de Nederlandse stichting Maya

De Montessori kleuterschool in de Harpan vallei heeft een capaciteit voor 60 kinderen en telt vier lokalen, een keuken en toiletvoorzieningen voor volwassenen en de kleuters. Op dit moment bevindt het project zich in de afrondende fase met aanleg van de buitenplaats met speelvoorzieningen en hekwerk.

 

Stichting Pequeno stelt zich ten doel het bestrijden van armoede en achterstand in rurale gebieden, het bevorderen van duurzaam beleid bij organisaties en ondernemingen en het bevorderen onafhankelijke en objectieve informatieverspreiding rondom ontwikkelingsproblematiek.

 

Stichting Pequeno tracht deze doelen te realiseren in samenwerking met diverse organisaties die doorgaans op eigen initiatief worden benaderd. Ongevraagde verzoeken worden derhalve niet in behandeling genomen.

 

Namens alle betrokkenen bedanken wij stichting Pequeno voor hun bijdrage aan dit fantastische project.