Kunstveiling Breda brengt ruim 8.000 op voor Nepal

De kunstveiling die zondagmiddag 7 juni in de StadsGalerij in Breda werd georganiseerd door de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat heeft 8.080 euro opgebracht!!! Een bedrag dat ingezet gaat worden voor herstelprojecten bij scholen in het onlangs door aardbevingen zwaar getroffen Nepal.

Veel bekende Brabantse kunstenaars hadden belangeloos werken beschikbaar gesteld. Teun Hocks, Kees Vet, Maarten Koreman, Carolein Smit, Frans van Veen, Margriet Oomen, Johan Claassen, Gerard Spekman, Jasper van der Wel, Elsbeth Veerman, John van Gils, Johanna Schweizer, Dick Fluitsma, Anna van Bohemen, Freek Esser, Sylvia van Berkel, Klaartje Scheer, Henny Engbersen, Tjitske Dijkstra, Hans Lohman, Atelier Kai Hameleers, Marij de Laat, Mijtje Tempelman, Ineke de Laat, Saskia Vet, Karel Henskens, Peter Janssen, Carla Hopman, Babs de Leeuw, Colien Langenwerf, Rikie Driessen, Ellen Jansen, Corrie van Heijst , Rens Leenders en Bea Hoeks hebben op deze wijze hun steentje willen bijdragen aan dit geweldige initiatief.

De werken werden voor een aantrekkelijke startprijs aangeboden hetgeen leidde tot een dynamisch spel van bieden door de vele kunstliefhebbers die aanwezig waren in de Bredase Stads Galerij. De veiling werd afgesloten met een hapje, drankje en muzikaal intermezzo. Velen maakten tevens gebruik van de mogelijkheid om de expositie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het kamerkoor 'Het Groote Leughen', met werken van de leden van het koor te bezichtigen.

Het vele werk dat deze kunstveiling met zich meebracht, vertaalde zich in een sfeervolle middag met een fantastische veilingopbrengst ... hulde voor Ellen en Marij!