OBS De Toermalijn in actie voor Nepal

De Openbare Basisschool De Toermalijn uit Bavel zet zich in voor het Colour4kids project in Nepal. Op donderdag 17 april organiseert de school een Nepalese markt waar de kinderen door hen zelfgemaakte producten gaan verkopen.

De opbrengst van de Nepalese markt is bestemd voor de aanschaf van leermiddelen en inrichting van een nieuw gebouwde Montessori kleuterschool in het dorpje Serachour in Nepal; een project van stichting Maya dat mede met hulp van Colour4kids is uitgevoerd.


Het Colour4kids team bestaande uit de vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst  is de afgelopen weken flink bezig geweest op de school in Bavel. Zij hebben de leerkrachten en de 500 leerlingen van alles verteld over Nepal, het land, de cultuur, de kinderen daar en hun leefomgeving. En natuurlijk ook over ons project bij de kleuterschool in Serachour. Ook werd een workshop gegeven waarna de kinderen flink aan de slag konden met het maken van o.a. creatieve sieraden en sleutelhangers en nog veel meer!

 

Het belooft nu al een gezellige en druk bezochte markt te worden waar de geur van wierook vermengd zal zijn met typische Nepalese gerechten en heerlijke theeën.

 

Iedereen is op donderdag 17 april van 17.00 tot 18.30 uur van harte welkom op Nepalese markt van de Openbare Basisschool De Toermalijn, Zuster Boomaarsstraat 4 in Bavel.