Team Nepal in de startblokken

Een team met de Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen, Marij de Laat en Corrie van Heijst vertrekt deze week naar Nepal. Zij gaan op creatieve en artistieke wijze hulp bieden bij een nieuwe Montessori kleuterschool in het dorpje Serachour.

Dit nieuwbouwproject van de Nederlandse stichting Maya bevindt zich in de eindfase.  De Montessori kleuterschool in de Harpan vallei heeft een capaciteit voor 60 kinderen en telt vier lokalen, een keuken en toiletvoorzieningen voor volwassenen en de kleuters. Drie lokalen krijgen ieder een bouwhoek, poppenhoek, boekenhoek en verdere inrichting. Het vierde lokaal wordt ingericht als snooze-ruimte waar de peuters kunnen slapen. 

 
De totale kosten bedragen ongeveer 35.000 euro. Het merendeel hiervan is gefinancierd door scholen, serviceclubs en maatschappelijke organisaties uit Nederland. De lokale bevolking neemt ook een deel van de bouwkosten voor haar rekening. Colour4kids financiert in de afrondende fase de inrichting van de klaslokalen, keuken en toilettenvoorzieningen. 

 

Team Colour4kids

 

Het Colour4kids team wordt gevormd door de vrijwilligers Ellen Jansen (Ulvenhout), Marij de Laat (Breda) en Corrie van Heijst (Breda). Ellen Jansen is voormalig consulent Beeldende Kunst voor het basisonderwijs in de provincie Noord Brabant. Marij de Laat is voormalig docent Beeldende Vakken bij het VMBO De Rotonde in Breda. Corrie van Heijst is Beeldend Kunstenares.

 

Ellen en Marij maakten in 2010 deel uit van een Colour4kidsteam dat actief was in Vietnam. In 2011 waren zij als zelfstandig team voor ons actief in Ecuador.
 
Het team is van 17 oktober tot 8 november actief in Nepal. Naast het  hulp bieden bij de inrichting van de kleuterschool en aanbrengen van inspirerende  muurschilderingen gaan Ellen, Marij en Corrie op educatieve en artistieke wijze aan de slag met de kinderen en begeleiders van de kleuterschool. Ook worden materialen verstrekt waarmee in de toekomst vorm en inhoud kan worden gegeven aan de creatieve en artistieke lessen. 

  
Stichting Maya

 

Stichting Maya is in 2004 opgericht door Rene Voss met als doel kansarmen in de samenleving een mogelijkheid op een betere toekomst te geven door hen een helpende hand toe te steken.

 

De stichting steunt op kleine schaal ontwikkelingsprojecten in ruraal Nepal. Deze projecten worden over het algemeen geïnitieerd door de lokale bevolking en in onderlinge samenwerking opgezet en uitgevoerd. Het betreft voornamelijk projecten in de sectoren onderwijs, gezondheidszorg, algemene ontwikkeling. De focus ligt op scholing en opleiding, gezondheidszorg, verbetering van de leefomstandigheden, economische onafhankelijkheid, gelijkwaardigheid en persoonlijke groei van individuen. De kracht van het individu, een brede aanpak en persoonlijke benadering staan centraal.