School Nepal weer hersteld na aardbeving van 2015

Eind januari is de basisschool tussen de dorpjes Nepot en Pokhari in Nepal weer volledig herbouwd. Een team vrijwilligers uit alle delen van de wereld klaarde de klus samen met de lokale bevolking in ruim twee maanden!

Het inmiddels aardbevingsbestendige gebouw ziet er werkelijk tiptop uit en is zelfs opgeleverd met zonnepanelen inclusief de bijbehorende accu’s voor de elektriciteitsvoorziening. Het dorp is in zijn nopjes met de volledig herstelde volwaardige basisschool voor alle kinderen uit de omgeving.

Voor de inrichting van de school worden meubelmakers en een timmerlui uit de naburig dorpen ingeschakeld waarmee de lokale economie ook een steuntje in de rug wordt gegeven. Basisschool Sint Lambertus uit Maasbommel houdt op 22 maart een sponsorloop om daarmee het benodigde geld voor deze fase van het project bijeen te brengen.

De financiering van de herbouw van de school is voor een groot deel gerealiseerd door de Colour4kidsvrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat die met een kunstveiling ruim 8.000 euro inzamelden waarmee de bouw is gefinancierd.

Het kunstzinnige Brabantse tweetal, met een achtergrond in het kunstonderwijs in Nederland, was in 2013 aanwezig in Serachour waar zij Art Classes met de leerlingen en begeleiders hebben ondernomen en de nieuwe kleuterschool van een inspirerende muurschildering hebben voorzien. Bij de bouw van deze nieuwe kleuterschool heeft Colour4kids eveneens een steentje bijgedragen in de financiering.

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en lokale betrokkenen die de handen uit de mouwen hebben gestoken bij de herbouw van de school, stichting Maya die dit project volledig heeft gecoördineerd én allen die via de kunstveiling hun bijdrage hebben geleverd aan de financiering van dit prachtige project.