Colour4kids opnieuw aan de slag in Nepal

Samen met de Maya Foundation gaan we binnenkort een school opbouwen die tijdens de aardbeving van april dit jaar volledig is verwoest.

De school die we opnieuw gaan opbouwen is de Pokhari-Nibot basisschool in het Ghorka district ten noordwesten van de hoofdstad Kathmandu. De school is helemaal ingestort tot een platte pannenkoek. Bewoners hebben enkele golfplaten van de school kunnen redden. De rest is verloren gegaan. Wij gaan nu een aardbevingsbestendige school bouwen op basis van earthbags. De kosten bedragen 900.000 roepies, dat is ongeveer 8000 euro. Dit bedrag is ingezameld door de Colour4kids vrijwilligers Ellen en Marij middels een kunstveiling en acties op scholen in en rond Breda.

Momenteel vormt zich een internationale groep vrijwilligers in Nepal die voor langere tijd de bergen in gaat om de school te helpen bouwen. Naast een aantal Nederlandse bouwvakkers maakt ook een Amerikaanse expert in earthbags deel uit van de groep die wordt begeleid door René Voss van de Maya Foundation.

Als jij bouwvakker bent en een paar weken wil komen helpen in Nepal dan ben je meer dan welkom! Bedenk wel dat het in vele opzichten een zware klus wordt met wild kamperen zonder sanitair. Deelname is op eigen initiatief en eigen risico. Interesse ... neem dan contact op met de Maya Foundation in Nijmegen / www.mayafoundation.com