Feestelijk afscheid van team Colour4kids in Nepal

Alle kinderen en begeleiders van het Child 'N Family centrum van het Daniƫlle Children's Fund in Kathmandu hebben op feestelijke wijze afscheid genomen van het Colour4kids team dat gedurende een periode van drie weken in Nepal actief was.

Het team van Colour4kids bestaande uit Hetty Bosch en Marja van Middendorp heeft gedurende een periode van drie weken uiteenlopende activiteiten met de kinderen ondernomen, kennis overgedragen aan de plaatselijk begeleiders, diverse  materialen verstrekt waarmee in de toekomst vorm en inhoud kan worden gegeven aan educatieve en artistieke activiteiten, hulp geboden bij de inrichting en diverse  muurschilderingen aangebracht.

,,De laatste projectdag waren Hetty en Marja de eregasten tijdens de feestelijke  inwijding van de nieuwe speelruimte'', schrijft DCF coördinator Ine Martens. ,,Alle medewerkers en de kinderen zongen het Nepalese volkslied en vrolijke kinderliedjes in zowel het Nepalees als in het Engels. Daarna werd door iedereen gedanst op traditionele live muziek. Tijdens het 'officiële gedeelte' werden Hetty en Marja door alle werknemers uitgebreid bedankt voor hun inzet, inspiratie, enthousiasme en betrokkenheid en ontvingen zij als cadeau beiden een prachtig zilverkleurig dienblad en tekeningen van de kinderen.''

Hetty en Marja hielden zelf ook een kleine toespraak waarin zij hun respect en bewondering toonden voor het lokale team en het project in zijn algemeen. Ze deelden presentjes uit aan alle werknemers en ballonnen met feesttoeters aan de  kinderen.

Met dit feestelijke afscheid kwam een mooi einde aan de inzet van het Colour4kids team dat met veel plezier en voldoening terugkijkt op hun tijd in Nepal.

Stand van zaken bouw- en renovatiewerk

De aannemer is begonnen met de laatste renovatieklus bij het Child 'N Family centrum; 'de verbeteringen aan de dakterrassen'.

Overal zijn de hoekkolommen ten dele weggehakt om plaats te maken voor een ijzeren steunpilaar. Tussen deze pilaren worden ijzeren hekwerken geplaatst, die de veiligheid aanzienlijk verbeteren. Momenteel worden in de smederij de hekwerken vervaardigd en als alles meezit - het is nu écht regentijd -  kunnen de hekwerken daarna snel geplaats gaan worden.