Renovatie Child and Family centrum Nepal afgerond

Het renovatieproject bij het Child 'N Family Centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu is na de laatste werkzaamheden aan de dakterassen en inrichting van de speelkamer nu volledig afgerond.

De laatste loodjes ...

Afwerking en inrichting speelkamer

Ten aanzien van de nieuwe speelkamer zijn de laatste verbeteringen aan het  afvoersysteem van het regenwater aangebracht en de kleine lekkages op de plaatsen waar de schroeven door de dakplaten gingen, zijn ook gedicht.

Voor de inrichting van de nieuwe speelkamer zijn nieuwe meubels gekocht waaronder twee open houten kasten, een grote tafel en acht stoelen. Voor het spelenderwijs omgaan met thuissitiaties is een plastic huisje aangeschaft.

De nieuwe speelruimte is inmiddels ook al gebruikt voor het vieren van de Leraren Dag en de Dag van de Poëzie. Terwijl ook een ouderbijeenkomst is georganiseerd in deze ruimte. Kortom: zowel de leraren als de kinderen en de ouders zijn enorm blij met deze nieuwe multi-functionele ruimte!!!

Voor de speeltuin zijn een nieuwe schommel en glijbaan besteld, die binnenkort geleverd zal worden.

Renovatie dakterrassen

Op alle niveaus zijn inmiddels de ijzeren hekwerken geplaatst en geverfd. De kinderen kunnen nu veilig rondrennen en spelen op beide terrassen.

Op het terras bij de keuken is een ijzeren constructie geplaats waarop golfplaten zijn aangebracht. Als laatste is het afwateringssysteem aangepast zodat het regenwater goed over het dak heen stroomt en dan via regenpijpen naar beneden wordt geleid.
Met de overkapping van het keukenterras is het nu mogelijk om alle kinderen tegelijk te laten eten in plaats van in twee groepen. Organisatorisch scheelt dit veel tijd en hiermee zitten ook alle kinderen in hetzelfde ritme.

Met de aanpassing aan deze terrassen is veel extra ruimte gecreëerd die ingezet kan worden voor diverse doeleinden ... een perfecte verbetering!

Dank

DCF coördinator Ine Martens benadrukt dat ze ontzettend blij is met alle betrokkenheid en steun van stichting Colour4kids en Con-Sense. ,,Het is geweldig wat we allemaal hebben kunnen doen met de donatie van Con-sense. Hiermee hebben we het opvangwerk een flinke impuls gegeven en de voorzieningen flink kunnen verbeteren. Bovendien heeft het bezoek van Hetty en Marja een onvergetelijke indruk achtergelaten; de prachtige muurschilderingen en de vele creatieve ideeën zijn een verrijking voor het centrum en iedereen heeft er nog dagelijks plezier van''

Algemeen

Het Child ‘N Family centrum bevindt zich in een achterstandsbuurt van Kathmandu waar veel nationale migrantenfamilies wonen. Het centrum biedt op dit moment  dagopvang aan pakweg 60 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Gedurende zes dagen in de week kunnen deze kinderen van 08.00 tot 17.00 uur terecht in het dagopvangcentrum voor peuter- en kleuteronderwijs, voedsel, veel zorg en aandacht. Naast kinderopvang heeft het centrum ook een speciaal familieprogramma waarbij de sociaal werker en algemeen coördinator van het centrum door middel van oudervergaderingen, familiebijeenkomsten, huisbezoeken en het verzorgen van workshops hulp bieden aan achterstandsgezinnen en families.

De bouw- en renovatiewerkzaamheden bij het Child and Family centrum zijn gestart in maart 2012 en half juli 2012 afgerond.

Het renovatieproject bij het Child and Family centrum is met name gericht op verbetering van de veiligheid, uitbreiding van de opvangcapaciteit en het voorzieningenniveau, onderhoud- en verfwerkzaamheden aan bestaande ruimtes en buitenzijde van het pand.

Dit project van Colour4kids is uitgevoerd in samenwerking met Stichting Con-Sense.