Opbrengst eindejaarsfeest Montessorischool Breda voor Nepal

De sponsoractiviteiten tijdens het eindejaarsfeest van de Montessori school Breda hebben 1.300 euro opgeleverd. Een bedrag dat direct ten goede komt aan de afronding en inrichting van een Montessori kleuterschool in het dorp Serachour in Nepal.

Het Colour4kids projectteam Nepal bestaande uit beeldend kunstenares Ellen Jansen en voormalig docent beeldende vakken Marij de Laat is al maanden bezig met de fondsenwerving t.b.v. de afrondende bouwwerkzaamheden en inrichting van de kleuterschool in Nepal. Een project dat uitgevoerd wordt door de Nederlandse stichting Maya.

Eindejaarsfeest

Donderdag 27 juni is een eindejaarsfeest georganiseerd bij de Montessorischool in Breda als sponsoractie voor Colour4kids. De opbrengst van deze actie komt direct ten goede aan de bouw van een Montessorikleuterschool in Nepal.

In de voorafgaande weken zijn in alle klassen verschillende creatieve activiteiten opgepakt en werden tal van kunstzinnige voorwerpen vervaardigd voor de speciale kunstveiling tijdens het eindejaarsfeest. Ook verzorgden Ellen en Marij op de school een presentatie die gemaakt is tijdens één van hun voorgaande projecten voor Colour4kids. Deze presentatie sloot uitstekend aan bij het kosmisch onderwijs van de Montessorischool in Breda.

Tijdens het eindejaarsfeest, dat druk bezocht werd door ouders, familie en vrienden van de leerlingen, was er veel te zien, te koop en te beleven. Met de verkoop van creatieve sleutelhangers, een optreden van K3 (3 Kunstdocenten), de kunstveiling van onder meer beschilderde stoeltjes en schilderijen, een schminkstand en een collectebus werd totaal een bedrag van 1.300 euro opgehaald!

Dank en hulde aan alle leerlingen en docenten die zich hiervoor hebben ingespannen en alle ouders, familie en vrienden die een steentje hebben bijgedragen tijdens het eindejaarsfeest. Geweldig!

Montessorikleuterschool in Serachour

De bouw van de kleuterschool bevindt zich inmiddels in de eindfase met de afwerking en stuckwerk. Aansluitend kan gestart worden met het afwerken en inrichten van de klaslokalen, keuken en toiletruimtes. De kosten hiervoor bedragen pakweg 4.000 euro en worden grotendeels gedekt met de opbrengst van de sponsoracties bij ROC De Rotonde in Breda en de Montessorischool in Breda.

In het najaar van 2013 hopen Ellen en Marij af te reizen naar Nepal om het resultaat te bewonderen en een educatief en artistiek Colour4kidsproject op te pakken in samenwerking met de leerlingen en lokale begeleiders.