Renovatie Child and Family Centrum Nepal vordert gestaag

De renovatie van het Child and Family centrum van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund in de Nepalese hoofdstad Kathmandu vordert gestaag. Op 24 mei vertrekt een team van Colour4kids naar Nepal om hulp te bieden bij de afronding van het renovatiewerk en inrichting, muurschilderingen aan te brengen en activiteiten met de kinderen te ondernemen.

Om er voor te zorgen dat het Colour4kids team eind mei direct aan de slag kan met de muurschilderingen is besloten de planning van de renovatiewerkzaamheden enigszins om te gooien. ,,Op dit moment hebben we te maken met een chronisch electriciteits tekort, het regenseizoen en politieke onrust'', legt Ine martens uit. ,,Er zijn regelmatig stakingen en betogingen om eisen ten aanzien van de nieuwe grondwet kracht bij te zetten. Dit betekent dat het centrum af en toe gesloten is omdat er geen openbaar vervoer is of de bouwvakkers staken. Het is allemaal niet 'gevaarlijk', maar het zorgt wel voor oponthoud.'' De prioriteit is nu verschoven naar het prepareren van de muren in de ruimtes waar muurschilderingen aangebracht moeten worden. Daarna wordt verder gegaan met de constructiewerkzaamheden van de nieuwe speelkamer, speeltuin en dakterassen.

In de nieuwe speelkamer is de ijzeren constructie waar de wandpanelen en het dak op gemonteerd moet worden inmiddels voorzien van twee lagen zwarte coating waarover later een afdeklaag in een passende kleur zal worden aangebracht. Ook de regengoten met afvoer zijn geplaatst. Met de aannemer zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit, kleur en levering van de zijpanelen en dakplaten. Als alles naar wens verloopt, moet de de speelkamer klaar zijn als het team arriveert.

Voor wat betreft de aanpak van de speeltuin is samen met de aannemer en de huiseigenares  gekeken naar mogelijkheden om de muur aan de straatzijde te verbeteren en te verhogen. Besloten is om de muur te stucen en te verven. Het verhogen van de muur zal gebeuren middels een metalen panelen constructie.

Als vervolg op het verfwerk van de nieuwe ijzeren constructies zijn ook alle andere bestaande metalen constructies in het opvanghuis zoals de toegangspoort met deur, het rolluik van kantoor en receptie en het hekwerk rond de trappen voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Intensief overleg over activiteitenplan Colour4kids team

Het Colour4kidsteam bestaande uit Hetty Bosch en Marja van Middendorp overlegt momenteel intensief met Ine Martens over de activiteiten die opgepakt kunnen worden gedurende de periode dat het team in Nepal is (24 mei t/m 15 juni 2012). Per mail worden de dagindeling, het activiteitenprogramma met de kinderen en de schetsontwerpen van muurschilderingen afgestemd en telkens voorgelegd aan de plaatselijk betrokkenen om zodoende goed voorbereid en met de juiste materialen aan de slag te kunnen. Inmiddels is duidelijk is dat verf en kwasten het beste meegenomen kunnen worden vanuit Nederland omdat het een tijdrovende klus wordt om dat ter plaatse aan te schaffen. Ook kwam de vraag vanuit het centrum om in Nederland uit te kijken naar stoepkrijt, Duplo en houten speelgoed.

Het activiteitenplan waarmee zowel de kinderen als begeleiders aan de slag kunnen, zit boordevol  interactieve elementen waarmee ook in de toekomst vorm gegeven kan worden aan de educatieve, creatieve en artistieke begeleiding en ontplooïng van de kinderen. De schetsontwerpen van een vrolijke jungle en een hinkelbaan werden enthousiast ontvangen en men is nu aan het overleggen waar deze beeldbepalende schilderingen het beste aangebracht kunnen worden. Ook de tekeningen die Esther Naalden gebruikt in haar prentenboeken (zie www.heppi.nl) vielen zeer in de smaak en zullen gebruikt gaan  worden om diverse ruimtes op te fleuren. Daarnaast zullen educatieve elementen zoals cijfers en letters op een speelse wijze aangebracht worden in de leslokalen.

Duidelijk is dat men écht uitziet naar de komst van het team van Colour4kids. "Iedereen is super enthousiast over het activiteitenplan en het liefst zouden ze op elk vrij plekje in het opvanghuis een schildering willen hebben!'': schrijft Ine.