Speelruimte Child and Family Centrum Nepal opgeknapt

Dankzij een donatie van Colour4kids wordt de speelruimte van het Child & Family Centrum in Kathmandu van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund geschilderd en voorzien van nieuwe gordijnen.

Het Child ‘N Family centrum bevindt zich in een achterstandsbuurt van Kathmandu waar veel nationale migrantenfamilies wonen. Het centrum biedt op dit moment  dagopvang aan pakweg 60 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Gedurende zes dagen in de week kunnen deze kinderen van 08.00 tot 17.00 uur terecht in het dagopvangcentrum voor peuter- en kleuteronderwijs, voedsel, veel zorg en aandacht. Naast kinderopvang heeft het centrum ook een speciaal familieprogramma waarbij de sociaal werker en algemeen coördinator van het centrum door middel van oudervergaderingen, familiebijeenkomsten, huisbezoeken en het verzorgen van workshops hulp bieden aan achterstandsgezinnen.

 

Project 2012

 

Colour4kids was in 2012 betrokken bij een grootschalige renovatie van deze dagopvang. Een team van Colour4kids was gedurende 3 weken ter plaatse actief met de inrichting en aanbrengen van inspirerende muurschilderingen, ondernemen van creatieve en educatieve activiteiten met de kinderen, overdragen van kennis aan de plaatselijk begeleiders en verstrekken van materialen waarmee vorm en inhoud gegeven kon worden aan educatieve en artistieke activiteiten.

 

Daniëlle Children's Fund houdt ons middels persoonlijk contact en regelmatige nieuwsbrieven op de hoogte van hun activiteiten in Nepal en Ecuador.