Verwoeste basisschool Nepal herrijst

Met een internationaal gezelschap van vrijwilligers wordt op dit moment een school tussen de dorpjes Nepot en Pokhari in Nepal herbouwt. Een samenwerkingsproject van stichting Maya en Colour4kids.

De school is tijdens de aardbeving van vorig jaar volledig verwoest. Het epicentrum van de beving lag op minder dan tien kilometer van deze locatie en het zal niemand verbazen dat van deze  basisschool niet veel meer over was dan een ‘platte pannenkoek’--om in de woorden van de Franse vrijwilliger Laurent te spreken.

Ondanks de wereldwijd miljoenen toegezegde euro’s heeft Nepal 6 maanden later nog bijna geen cent gezien! Vanwege verschillende redenen wordt er in Nepal bitter weinig ondernomen op het gebied van herbouw, maar gelukkig kunnen wij wel iets betekenen ...

Het geld voor de herbouw is grotendeels ingezameld door onze Colour4kids vrijwilligers Ellen en Marij uit Brabant. De uitvoering van het project verloopt via stichting Maya die voor de nodige  expertise en mankracht een samenwerking is aangegaan met een internationaal gezelschap dat ten tijde van de aardbeving in Nepal was en besloten heeft om enkele maanden op locatie de handen uit de mouwen te steken. Ze hebben zich verenigd onder de naam People Helping People

International en de samenwerking verloopt uitstekend!

De bouwmethode met earthbags is aardbevingsbestendig en veel steviger dan de traditionele bouw met stenen en klei. Verder is het goedkoper en zeker ook milieuvriendelijker.De school bevindt zich 3 á 4 uur lopen van de dichtstbijzijnde openbare weg in Arkhet Bazar en alle bouwmaterialen moeten te voet bergop worden aangevoerd. Inmiddels zijn de muren af en is gestart met de dakconstructie.