Team Colour4kids in Nepal ... onwijs goed bezig

De activieiten van het Colour4kids team dat momenteel actief is bij het Child 'N Family centrum van het Daniƫlle Children's Fund in Kathmandu worden buitengewoon gewaardeerd door de kinderen en begeleiders.

,,Het loopt allemaal onwijs goed", laat DCF projectcoördinator Ine Martens weten. ,,Het is de afgelopen week politiek gezien heel rustig geweest waardoor Hetty en Marja veel werk hebben kunnen verzetten in het Child ‘N Family centrum.''

Hetty onderneemt iedere dag (al dan niet bijgestaan door Marja) allerlei creatieve activiteiten met de kinderen. Zo stond de ene dag in het teken van experimenteren met verf van waaruit een prachtige slinger van kleurrijke vlaggetjes ontstond terwijl de kinderen de andere dag allerlei knutselwerkjes maakten variërend van van leuke maskers tot glinsterende vlinders en vissen. De kleintjes werden verrast met een ton verkleedkleren waarmee ze hun fantasie de vrije loop konden laten ... en dat vonden ze geweldig! Ook het schminken was een groot succes ... niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de volwassenen in het project. De kinderen genoten van alle nieuwe ervaringen en indrukken en de begeleiders kregen op deze wijze veel nieuwe inzichten, inspiratie en materialen waarmee ze in de toekomst op uiteenlopende wijze vorm kunnen geven aan de creatieve ontwikkeling van de kinderen.

,,Uiteindelijk zijn er ook veel meer muurschilderingen gemaakt dan we eerst hadden gepland'', schrijft Ine. ,,De kinderen en het lokale team zijn daar heel erg blij mee!''.

Marja heeft op de begane grond in de slaapkamer een aap in een hangmat geschilderd en in de gang op de eerste verdieping een slingerende aap. In het nieuwe speellokaal staat nu een tijger op de muur en in de trappenhal fladderen, kruipen en glijden allemaal kleine beestjes (vogel, vlinder, muisjes, rups). De kinderen ontdekken telkens iets nieuwse en alles bij elkaar vormt het een prachtig geheel waar het centrum ontzettend door is opgevrolijkt!

Stand van zaken bouw- en renovatiewerk

Speelkamer
De nieuwe speelkamer is bijna klaar! Het podium en de inbouwkast zijn in de lak gezet en het tapijt is gelegd. Hetty en Ine hebben de “lelijke” wand onder handen genomen met mooi gekleurde stof en vilten versieringen ... het resultaat mag er zijn!
De kinderen kunnen nu al spelen in deze prachtige nieuwe ruimte. Wanneer de grote bouw- en renovatie werkzaamheden zijn afgerond en betaald, wordt gekeken naar het budget voor de aanschaf van meubilair en materialen.

Speeltuin
Ook de speeltuin schiet flink op. Een bamboehekwerk is vervangen voor een muurtje dat tevens dienst doet als zitplaats voor de kinderen. Diverse bloemperkjes zijn aangelegd en voorzien van frisse kleurrijke plantjes. De ijzerconstructie waar de metalen panelen op zijn gemonteerd is voorzien van een een zwarte coating en oogt daarmee een stuk netter.
De afscheidingsmuur is door Marja en Hetty met een prachtige schildering omgetoverd tot een tuin met bloemen, vlinders, kippen, kikkers, spinnen en een regenboog; allemaal gemaakt met verfafdrukken van de handen van de kinderen en medewerkers van de dagopvang.
Als laatste klus wordt binnenkort de bodem geëgaliseerd en zal met een nieuwe schommel/glijbaan het speelplezier van de kinderen in deze kleurijke nieuwe omgeving flink toenemen.

Dakterras
Het dakterras is door Hetty en Marja voorzien van een hinkelbaan geïnspireerd op 'Jop en zijn vriendjes' uit de Heppi kinderboeken van Esther Naalden. De kinderen hadden al snel door hoe het hinkelspel in elkaar zit en hebben zich vervolgens met  stoepkrijt heerlijk uitgeleefd op het terras bij de keuken.
Voor het afdak en de nieuwe relingen t.b.v. de verschillende terrassen zijn de prijsopgaves binnen. Binnenkort zal gestart worden met deze werkzaamheden die afgestemd moeten worden op de periodes dat de kinderen gebruik maken van deze terrassen voor eten en speelmomenten.