Peuters en kleuters Nepal blij met Colour4kids team

Na een uitgebreide briefing met de betrokkenen van stichting Maya zijn Ellen, Marij en Corrie deze week gestart met de activiteiten bij de nieuwe Montessori kleuterschool in Serachour; een dorpje in het Himalaya gebergte in Nepal.

Ellen: ,,Na een griezelige afdaling met een auto vol materialen hebben we gisteren de kleuterschool bereikt. Zo’n 150 kindjes in lichtblauwe uniformpjes wachten ons op met zang en dans en daarna krijgen we een kijkje in alle klassen, elf in totaal. Na de aangeboden thee gebruiken we de tijd om een werkplek te creëren waar we de volgende dag met onze activiteiten kunnen beginnen. Tijdens het uitpakken zijn alle oogjes verwachtingsvol gericht op de dozen vol teken- en schildermaterialen.''

 

De volgende dag: ,, Het is dagelijks driekwartier lopen vanaf onze slaapplek naar het schooltje. Als de bel gaat, staan ook wij paraat om te starten. Met de directeur is een schema en werkplan opgesteld, maar wat schetst onze verbazing als in plaats van de afgesproken klas 7, een middengroep, een hele sliert peuters en kleuters naar ons lokaal komt. Gauw het program omgegooid en met het kleine grut gestart. Aandoenlijk! Daarna kwamen de oudere groepen aan de beurt. Allemaal super enthousiast!!!

 

In de middag hebben we samen met de directeur van de school en Rene Voss van de Maya foundation de nieuwe kleuterschool bekeken en een goede plaats voor de hoofdwandschildering uitgezocht. Het nieuwe gebouw ziet er prachtig uit … goed werk verricht door de bouwers en een perfect onderkomen voor de kleuters en peuters!’’.