Goede vooruitgang renovatie Child and Family Centrum Nepal

,,Er wordt goede vooruitgang geboekt en creatief nagedacht bij de renovatie van het Child ’N Family centrum in de Nepalese hoofdstad Kathmandu'', aldus coördinator Ine Martens van de Nederlandse hulporganisatie Daniëlle Children’s Fund. Zij is momenteel in Nepal en doet de komende weken 'live verslag' vanaf de projectlocatie.

Coördinator Ine Martens van Daniëlle Children’s Fund is onlangs weer afgereisd naar Kathmandu waar zij de komende maanden zal verblijven. Naast coördinerende werkzaamheden bij het dagopvangcentrum begeleidt zij ook het huidige renovatieproject. Vrijdag 6 april 2012 werd ze hartelijk  ontvangen door operationeel directeur Chooda, financieel coördinator Rajan en de overige medewerkers.

,,Ik ben danig onder de indruk van het werk dat inmiddels is uitgevoerd met betrekking tot de bouw van de nieuwe speelkamer'', vertelt Ine. ,,Vanwege het regelmatig wegvallen van de electriciteit en de vroege aanvang van het regenseizoen, is het toch gelukt om goede vooruitgang te boeken.''

Tijdens de werkzaamheden heeft directeur Chooda de leiding genomen en ook een aantal verbeterpunten  doorgevoerd. ,,Besloten is om de speelkamer groter te maken door de hele breedte van het terrein achter het gebouw te benutten. Onder de bestaande overkapping is nu ook een nieuwe toiletruimte gerealiseerd (een typisch Nepalese “sta-wc”), die met een afvoersysteem is aangesloten op de riolering. Verder is een ijzeren geraamte met aan de zijkant een stalen “netwerk” geïnstalleerd waar gewone en transparante golfplaten tegen geplaatst zullen worden. Boven de waterput, die nu min of meer geïntegreerd is in de nieuwe ruimte, wordt een verhoging gemaakt zodat een soort van 'podium' ontstaat. Op deze wijze kan de nieuwe speelruimte ook gebruikt worden voor ouderbijeenkomsten, ceremonies en kinderoptredens. Kortom: er wordt in alle opzichten gezocht naar creatief oplossingen.''

Nieuw schooljaar van start

De vakantie is afgelopen en maandag 16 april begon het nieuwe schooljaar van de kinderdagopvang. De 33 kinderen van de peuter- en kleuterklassen doen drie keer per jaar examen en zijn vorig jaar (in 2068) allemaal 'geslaagd'. De kinderen uit de speelgroep hebben nog geen rapporten.

,,Het dagopvangcentrum beschikt over slechts één computer die, tijdens de uren dat er electriciteit is, intensief in gebruik is bij de leerkrachten om de resultaten te verwerken en de eindrapporten te maken'', legt Ine uit. ,,Het is dan ook een  uitdaging om 'een gaatje te vinden' om een kort verslag te schrijven en samen met de foto's te verzenden. Ik doe m'n best!''.