• Kleurrijk muurschilderproject Jocotenango afgerond!

  Kleurrijk muurschilderproject Jocotenango afgerond!

  Kunstenares Carin Steen heeft in samenwerking met het jongeren collectief UrbanHeart weer een prachtig werk afgeleverd in Jocotenango - Guatemala.Naast een muurschilderingen bij de openbare wasplaats is nu ook een 26 meter lange muur van de kleuterschool omgetoverd in een kleurrijke entree naar de wijk Vista Hermosa.

  Lees meer >
 • Muurschilderproject Jocotenango - Urban Heart

  Muurschilderproject Jocotenango - Urban Heart

  Water op de muur, waarom niet? In november 2021 schilderde kunstenaar Carin Steen met een groep jongeren water in al haar facetten op een 12 meter lange muur langs de openbare wasplaats in Vista Hermosa, een wijk in het plaatsje Jocotenango, Guatemala. De jongeren die hielpen met schilderen zijn lid van het collectief Urban HeART, een initiatief van de jongeren zelf om hun wijk leefbaarder te maken door middel van culturele activiteiten. De transformatie is na twee jaar duidelijk zichtbaar en de wijk is aanzienlijk veiliger geworden, niet zozeer omdat de buurt er vrolijker uitziet, maar omdat de mensen meer samenwerken, trotser zijn op hun wijk en nu ook de straten schoonhouden.

  Lees meer >
 • Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Ieder kind heeft recht op een veilig onderkomen, eten, medische zorg, liefde en onderwijs. Een muurschildering staat weliswaar niet in dat rijtje, maar een kleurrijke, stimulerende omgeving heeft een gunstige invloed op een kind ... om het nog maar niet te hebben over de positieve boodschappen die onze kunstwerken uitdrukken.

  Lees meer >
 • Muurschilderproject School El Hato - Guatemala

  Muurschilderproject School El Hato - Guatemala

  Hoog in de bergen, een half uurtje rijden van de koloniale stad Antigua Guatemala, ligt het dorpje El Hato met een schitterend uitzicht over de vulkanen. De meeste mensen wonen in eenvoudige huisje met golfplaten daken. Mannen en vrouwen wijden zich aan het telen van calla lelies, agapanthus en anjers die ze op de markt van Antigua verkopen.

  Lees meer >
 • Muur- en plafondschildering bij Shisis kliniek Tess Unlimited Guatemala

  Muur- en plafondschildering bij Shisis kliniek Tess Unlimited Guatemala

  Normaal gesproken is een kliniek niet wat je noemt een "happy place", maar in dit geval wèl! De Shisis Kliniek van de Tess Unlimited foundation ligt net buiten de hoofdstad Antigua van Guatemala. Tessa de Goede, oprichter van de NGO Tess Unlimited die de kliniek runt, heeft haar droom waargemaakt door nu een eigen plek te hebben waar kinderen de beste zorg krijgen die er is.

  Lees meer >
 • Opening Chisiskliniek Tess Unlimited Guatemala

  Opening Chisiskliniek Tess Unlimited Guatemala

  Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: de eerste schisiskliniek in Guatemala is geopend! Deze gespecialiseerde kliniek is het resultaat van het harde werk van Tessa de Goede en haar organisatie Tess Unlimited die al ruim tien jaar gratis operaties en hulp biedt aan kinderen met een schisis in Guatemala.

  Lees meer >
 • Workshops project Urban heArt Guatemala van start

  Workshops project Urban heArt Guatemala van start

  Dankzij het initiatief van een groep jongeren begint de wijk Vista Hermosa (Jocotenango, Guatemala) langzaamaan kleur en fleur te krijgen. Kunstenaar Carin Steen gaat daar in samenwerking met de jongeren een muurschildering realiseren.

  Lees meer >
 • Project Urban heART - Jocotenango - Guatemala

  Project Urban heART - Jocotenango - Guatemala

  Binnenkort gaat een kleurrijk Colour4kids project van start in Guatemala dat volledig gecoördineerd wordt door 'onze' kunstenares Carin Steen. De komende periode doet Carin verslag van de activiteiten via onze website, Facebook en Instagram.

  Lees meer >
 • Basisschool ’t Haimstee steunt Colour4kids

  Basisschool ’t Haimstee steunt Colour4kids

  Dit jaar ontvingen alle kinderen van de Veendamse basisschool ’t Haimstee een ‘Colour4kids’ schaapje met een Kerstboodschap waarmee de laatste 150 met de hand gebreide schaapjes uit Bolivia een nieuw onderdak kregen.

  Lees meer >
 • Iedere glimlach heeft een verhaal

  Iedere glimlach heeft een verhaal

  Tessa de Goede van stichting Tess Unlimited benaderde begin van dit jaar Colour4kids met het verzoek om een steentje bij te dragen aan het bouwproject van een nieuwe kliniek waar kinderen met een hazenlip en/of open gehemelte (Schisis) geopereerd kunnen worden en daarmee zicht krijgen op een betere toekomst.

  Lees meer >
 • Wat een geweldig resultaat!

  Wat een geweldig resultaat!

  Na 7 voorbereidende workshops hebben de leerlingen van de La Esperanza school in Chimaltenango onder leiding van Carin Steen het thema bepaald en geleerd hoe ze een ontwerp van papier over kunnen brengen via een 'grid' op de muur voor de uitvoering van de uiteindelijke schildering.

  Lees meer >
 • Project Guatemala 2018 - Muurschilderproject La Esperanza

  Project Guatemala 2018 - Muurschilderproject La Esperanza

  Begin januari 2018 is Colour4kids benaderd door kunstenares Carin Steen voor de financiering van een educatief muurschilderproject in de stad Chimaltenango in Guatemala. Het project wordt uitgevoerd bij de Instituto de Educación Media La Esperanza, een middelbare school waar jongeren de verplichte drie jaar onderwijs na de lagere school volgen.

  Lees meer >
 • Renovatie kinderdagverblijf Guatemala bijna klaar

  Renovatie kinderdagverblijf Guatemala bijna klaar

  De afgelopen maanden is door Ann Wyns met haar team keihard gewerkt bij het kinderdagverblijf Las Nubes in de koffieregio Acatenango in Guatemala. Naast een prachtig muurschilderproject van Carin Steen in de stijl van Matisse heeft Colour4kids ook geld beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de voorzieningen van het kinderdagverblijf waar iedere dag zo'n 60 kinderen van families die werken op de koffieplantages worden opgevangen, begeleid en voorzien van maaltijden en medische zorg.

  Lees meer >
 • Nieuw project van start in Guatemala

  Nieuw project van start in Guatemala

  In september 2017 is gestart met het opknappen van het kinderdagverblijf Las Nubes in Acatenango – Guatemala. Het betreft enerzijds het verbeteren/aanpassen van een aantal voorzieningen en anderzijds een kleurrijk- en educatief muurschilderproject.

  Lees meer >
 • Mega muurschildering Guatemala klaar!

  Mega muurschildering Guatemala klaar!

  Meer dan honderd uur schilderwerk en eenzelfde aantal uren aan voorbereiding, ontwerp, workshops en educatie plús nog eens zo'n 25 reisuren had kunstenares Carin Steen nodig om de lelijke, kale, grijze, ruim 65 meter tellende muur rond de school in Chimachoy om te toveren in een kleurrijk, inspirerend, beeldbepalend 'schilderij'.

  Lees meer >
 • Muurschildering Guatemala is het gesprek van de dag

  Muurschildering Guatemala is het gesprek van de dag

  Na een onderbreking van een week als gevolg van slecht weer en een ziek hondje bij haar thuis heeft Carin Steen de penselen weer in de verf gedoopt. Met een explosie aan kleuren wordt de lelijke, kale ruim 65 meter tellende muur rond de basisschool in het dorpje Chimachoy in Guatemala omgetoverd in een inspirerende blikvanger voor de wijde omgeving.

  Lees meer >
 • Muurschildering Guatemala van start ... een droom wordt werkelijkeid!

  Muurschildering Guatemala van start ... een droom wordt werkelijkeid!

  Het schilderwerk bij het Community Mural Project in Chimachoy is begonnen. Een droom die anderhalf jaar geleden begon, wordt werkelijkheid. Een alles ontsierende ruim zeventig meter lange muur rond een school in het Maya dorpje Chimachoy in Guatemala wordt omgetoverd in een kleurrijke,inspirerende blikvanger in het dorpscentrum en herkenningspunt voor de wijde omtrek.

  Lees meer >
 • Colour4kids brengt kleur in Guatemala

  Colour4kids brengt kleur in Guatemala

  De eerste werkzaamheden voor een mega-muurschildering op een bijna 70 meter lange muur rondom een basisschool in het Maya Kaqchikel dorpje Chimachoy in Guatemala zijn van start gegaan!

  Lees meer >
 • En toen kwam er kleur!!!

  En toen kwam er kleur!!!

  De kinderen zijn blij met de komst van kunstenares Carin Steen. Haar vorige muurschildering bij Proniño werd enorm gewaardeerd en de verwachtingen zijn dus weer hoog gespannen. Een mooie uitdaging die we graag aangaan.

  Lees meer >