En toen kwam er kleur!!!

De kinderen zijn blij met de komst van kunstenares Carin Steen. Haar vorige muurschildering bij ProniƱo werd enorm gewaardeerd en de verwachtingen zijn dus weer hoog gespannen. Een mooie uitdaging die we graag aangaan.

Maandag mochten alle kinderen die in het huis gaan wonen de eerste laag aanbrengen op de buitenmuren. Terwijl de varkens, honden en kalkoenen om ons heen scharrelen en de swingende bewegingen van de kwasten volgen, veranderen de muren langzaam van beton grijs in stralend wit. Wat begon met een serieuze schilderklus veranderde gaandeweg in een verfgevecht … één geluk … de verf is op waterbasis!

De volgende dag hebben wij het aanbrengen van de onderlaag afgerond terwijl Carin aan de slag ging met het uitzetten van de grote lijnen van de muurschildering. Zij wordt de rest van de week geassisteerd door de natuurtalenten Carlos, Rico, Santos en Eduardo; vier jongeren die in 2013 uitstekend hebben geholpen bij de muurschildering op één van de andere opvanghuizen van Proniño.

De komende dagen kunnen jullie via foto en film de vorderingen van dit kleurrijke project volgen op Facebook!

De Nederlandse kunstenares Carin Steen woont en werkt al bijna 20 jaar in Guatemala en Honduras. Zij heeft veel ervaringen met het werken met kinderen en heeft een grote reputatie opgebouwd met haar muurschilderingen. Veel van haar prachtige werk is te zien op haar website www.carinsteen.com