Basisschool ’t Haimstee steunt Colour4kids

Dit jaar ontvingen alle kinderen van de Veendamse basisschool ’t Haimstee een ‘Colour4kids’ schaapje met een Kerstboodschap waarmee de laatste 150 met de hand gebreide schaapjes uit Bolivia een nieuw onderdak kregen.

Een vrouwencollectief uit Bolivia breide in 2017 zo’n 1.500 schaapjes en ontving daarvoor van Colour4kids een passende Fair Trade vergoeding. Via diverse sponsoracties vonden deze schaapjes vervolgens een nieuwe eigenaar in Nederland en met de opbrengst hiervan steunt Colour4kids diverse projecten voor kansarme kinderen en jongeren in Midden- en Zuid Amerika.

De laatste 150 schaapjes vonden via Colour4kids vrijwilliger Maria Mink hun weg naar CBS ’t Haimstee in Veendam. De school doneerde hiervoor een bedrag van 150 euro en steunt daarmee ons aanstaande kunst- en educatieproject voor kinderen en jongeren van families in Aletanango die huis en haard kwijt raakten tijdens de uitbarsting van de vulkaan Fuego in Guatemala (2018).

(foto: Voorzitter van de Ouderraad Monique van der Vorm overhandigt de schaapjes aan directeur Josha Veger van basisschool ’t Haimstee in Veendam)