Opening Chisiskliniek Tess Unlimited Guatemala

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver: de eerste schisiskliniek in Guatemala is geopend! Deze gespecialiseerde kliniek is het resultaat van het harde werk van Tessa de Goede en haar organisatie Tess Unlimited die al ruim tien jaar gratis operaties en hulp biedt aan kinderen met een schisis in Guatemala.

Colour4Kids heeft ook een steentje bijgedragen in de vorm van een aantal muurschilderingen van de hand van Carin Steen in de gangen, uitslaapkamers en badkamers. De meeste zijn van dieren die door de muur lijken te breken. Belangrijk detail hierbij is dat alle dieren ook een schisis hebben.

Een paar weken geleden kwam Tessa met het verzoek of er nog één kleine muurschildering bij kon. Ze hadden namelijk net een tandartsstoel gedoneerd gekregen (want veel kinderen met schisis hebben gebitsproblemen) en zou het niet leuk zijn iets boven de stoel te schilderen waar de kinderen naar kunnen kijken als ze onder behandeling zijn? Van het één kwam het ander. De plafondschildering werd uiteindelijk een doek met een “gat” naar de hemel, met een paar drie-dimensionele vlinders die er onder komen te hangen en uit het gat lijken te vliegen. Op de dag vóór de opening was er nog net tijd om de stoel te installeren en wat vlinders en een vogel op de muur te schilderen. De vogel heeft natuurlijk ook een schisis en is heel toevallig dezelfde kleur als de stoel! Helaas was er geen tijd meer om het doek boven de stoel te hangen, maar dat komt deze week nog, al zijn de eerste operaties al in volle gang! De opening was in ieder geval een leuk feest en iedere gast kreeg een koffiemok met één van de dieren mee naar huis. Onze hartelijk felicitaties voor Tessa en haar team!