Colour4kids brengt kleur in Guatemala

De eerste werkzaamheden voor een mega-muurschildering op een bijna 70 meter lange muur rondom een basisschool in het Maya Kaqchikel dorpje Chimachoy in Guatemala zijn van start gegaan!

Samen met de kunstenaar Carin Steen zijn kinderen van de basisschool met leden van de lokale gemeenschap aan de slag gegaan met het ontwerp van de schildering en het prepareren van de muur. Het uiteindelijke schilderen gebeurt met leerlingen van de middelbare school.

Het doel van deze “community mural” is om de hele gemeenschap bij het project te betrekken en een werk van hoge kwaliteit te creëren dat de visie van de deelnemers uitbeeldt.

Voor deze muurschildering is het thema 'Onze Cultuur' gekozen. Dit thema omvat een verscheidenheid aan aspecten en geeft de deelnemers grote vrijheid om hun geschiedenis, tradities, gewoontes en dromen voor de toekomst uit te drukken. De expressie van de lokale cultuur helpt de eenheid binnen de gemeenschap en trots op hun geschiedenis en tradities te verhogen. Het leert de jeugd de geschiedenis, tradities en waarden van de gemeenschap en draagt bij aan het behoud van eigen cultuur en identiteit in de toekomst. Daarnaast verfraait de muurschildering de leefomgeving en wordt tevens een herkenningspunt en mijlpaal in de regio.

De uitvoering van dit bijzondere project is mogelijk dankzij donaties van Colour4Kids, The Pollination Project, Uno Más Foundation en een aantal particuliere sponsoren.

MuralArte Guate

De muurschildering is een project van MuralArte Guate. Deze organisatie creëert muurschilderingen in openbare ruimtes in Guatemala en andere landen, zowel om de omgeving verfraaien als om een kunstwerk te creëren dat de dialoog provoceert of een positieve en constructieve boodschap van en voor de lokale gemeenschap uitbeeldt.

MuralArte Guate is opgezet door Carin Steen, een Nederlandse kunstenaar woonachtig in Guatemala, die tientallen muurschilderingen heeft geschilderd in verschillende landen, waaronder twee muurschilderingen voor Colour4Kids bij de ProNiño opvanghuizen voor straatkinderen in El Progreso - Honduras.

Veel aanvullende informatie over Carin Steen en MuralArte Guate is te vinden op de volgende websites en Facebook pagina's:

- www.carinsteen.com

- www.muaralarteguate.org

- www.carinsteen.blogspot.com

- www.facebook.com/carin.steen.artist