Kleurrijk muurschilderproject Jocotenango afgerond!

Kunstenares Carin Steen heeft in samenwerking met het jongeren collectief UrbanHeart weer een prachtig werk afgeleverd in Jocotenango - Guatemala.Naast een muurschilderingen bij de openbare wasplaats is nu ook een 26 meter lange muur van de kleuterschool omgetoverd in een kleurrijke entree naar de wijk Vista Hermosa.

Brandende zon, tuc-tucs, schoolkinderen, straatverkopers, motorrijders, dronkaards, geiten, huisvrouwen, werklieden, nog meer kinderen, brandweerwagens, zwerfhonden in alle soorten en maten... Om te zeggen dat de straat die naar de wijk Vista Hermosa leidt druk is, is een understatement... Dit is community mural schilderen op zijn best, met kinderen die maar al te graag een handje helpen, veel waarderende feedback van de buren, drankjes die worden aangeboden en blije leraren op de school waar we aan het schilderen waren.

Beetje bij beetje verandert Vista Hermosa in Jocotenango, Guatemala, van een gevaarlijke en lelijke wijk in een kleurrijke, veel schonere en leefbare gemeenschap. Dankzij het collectief Urban HeART, een initiatief van jongeren uit deze gemeenschap, duiken er steeds meer muurschilderingen op. In november 2021 heeft kunstenaar Carin Steen samen met Urban HeART een 12 meter lange muurschildering gemaakt bij de openbare wasplaats bij de entree van de wijk, gesponsored door Colour4Kids. Dit jaar hebben we de samenwerking met Urban HeART voortgezet met een workshop voor een groep jonge schilders en twee muurschilderingen, één aan de zijmuur van de openbare wasplaats, de andere aan de 26 meter lange muur van de kleuterschool, langs de straat die naar Vista Hermosa leidt. Een kleurrijker entree kan bijna niet!