Kleurrijk schilderproject patiëntenhuis Tess Unlimited afgerond

In november en december 2023 werkte onze projectbegeleidster en kunstenaar Carin Steen in Guatemala in het nieuwe patiëntenhuis van Tess Unlimited. Deze organisatie heeft een kliniek in Antigua Guatemala waar kinderen met schisis worden geopereerd.

Tot voor kort verbleven de patiënten en hun families in hotels, maar nu hebben ze een eigen huis, op een steenworp afstand van de kliniek. Iedere familie krijgt een eigen kamer en kan verder gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes. De kinderen kunnen volop spelen terwijl de ouders ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Tess Unlimited’s kliniek is wereldwijd waarschijnlijk één van de vrolijkste ziekenhuizen vanwege de talloze kleurrijke muurschilderingen van dieren (met schisis!) gesponsord door Colour4Kids in 2020.

In het patiëntenhuis is nu elk van de 16 kamers geschilderd volgens een bepaald thema. Er zijn maar liefst 15 verschillende ecosystemen met flora, fauna and culturele aspecten van iedere gebied. Zo kunnen de kinderen een wereldreis maken zonder ook maar een stap buiten de deur te zetten. In iedere kamer hangt een blad met informatie over het gebied en met vragen voor kinderen. De kamer heeft een nummer dat de kinderen kunnen opzoeken op de wereldkaart en kaart van Guatemala bij de ingang van het huis.

Ook dit keer heeft Colour4Kids weer een steentje bijgedragen met het sponsoren van een de patiëntenkamer ... de kamer met het thema 'Beierse Oud'.