• Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Ieder kind heeft recht op een veilig onderkomen, eten, medische zorg, liefde en onderwijs. Een muurschildering staat weliswaar niet in dat rijtje, maar een kleurrijke, stimulerende omgeving heeft een gunstige invloed op een kind ... om het nog maar niet te hebben over de positieve boodschappen die onze kunstwerken uitdrukken.

  Lees meer >
 • Nieuwsbrief Honduras Homeless Child

  Voetballen blijft mijn lust en mijn leven. En weet je wat? Sinds een half jaar ben ik reserve bij het jeugdelftal in het eredivisie team van onze stad. Ongelooflijk! Niemand geloofde in me, iedereen legde me uit dat ik met voetbal geen droog brood kan verdienen en dat ik op mijn studie moest focussen, maar ik heb naar niemand geluisterd en het lekker op mijn eigen manier gedaan.

  Lees meer >
 • Colour4kids brengt kleur in Guatemala

  Colour4kids brengt kleur in Guatemala

  De eerste werkzaamheden voor een mega-muurschildering op een bijna 70 meter lange muur rondom een basisschool in het Maya Kaqchikel dorpje Chimachoy in Guatemala zijn van start gegaan!

  Lees meer >
 • Kids Honduras blij met nieuwe thuis

  Kids Honduras blij met nieuwe thuis

  Onder grote belangstelling van de lokale pers en alle betrokkenen werd woensdag 15 juli het nieuwe opvanghuis van Proniño in gebruik genomen! Zo'n 25 kinderen verhuisden die dag van een bedompte bovenverdieping naar een écht huis met nieuw ingerichte slaapzalen, douches, toiletten en een eet- en studeerruimte met nieuw meubilair. Geen last meer van de muggen en voldoende ventilatie voor een goede nachtrust.

  Lees meer >
 • Feestelijk afscheid van projecteam

  Feestelijk afscheid van projecteam

  Na een week van ‘media-gekte’ is het nieuwe opvanghuis officieel geopend. Na speeches van directeur Ramiro, Hoofd Technische Dienst Alvaro en enkele kids die in het nieuwe huis gaan wonen, ontvingen het projectteam van bestuursvoorzitter Eva een blijvende herinnering voor de financiering en onze inzet bij de bouw van dit prachtige nieuwe onderkomen.

  Lees meer >
 • Werk gaat door ondanks de extreme hitte

  Werk gaat door ondanks de extreme hitte

  De thermometer laat de afgelopen dagen temperaturen zien van rond de 41 graden. Scholen sluiten hun deuren en ziekenhuizen zitten vol met mensen die door de hitte bevangen zijn. Ook voor Honduras is deze hittegolf extreem getuige de berichten in de kranten.

  Lees meer >
 • Een onveilig land ...zelfs de kuikens worden zwaar bewaakt

  Een onveilig land ...zelfs de kuikens worden zwaar bewaakt

  De problematiek rond straatcriminaliteit en straat- en zwerfkinderen is ten opzichte van ons verblijf in Honduras in november 2013 schrikbarend toegenomen. In het centrum van El Progreso wemelt het van vaak zeer jonge kinderen die bedelen om een paar lempira of iets te eten. Iets waar we anderhalf jaar geleden nauwelijks mee geconfronteerd werden.

  Lees meer >
 • En toen kwam er kleur!!!

  En toen kwam er kleur!!!

  De kinderen zijn blij met de komst van kunstenares Carin Steen. Haar vorige muurschildering bij Proniño werd enorm gewaardeerd en de verwachtingen zijn dus weer hoog gespannen. Een mooie uitdaging die we graag aangaan.

  Lees meer >
 • Jongeren opleiding Elektra leveren vakwerk

  Jongeren opleiding Elektra leveren vakwerk

  Na een paar dagen Paasvakantie zijn de werkzaamheden bij het nieuwe opvanghuis in Honduras weer opgepakt. Onder leiding van vakdocent Ermin heeft de Elektragroep de hele dag gewerkt aan de aanleg van het elektriciteitsnetwerk in het nieuwe gebouw.

  Lees meer >
 • Bouw opvanghuis op schema

  Bouw opvanghuis op schema

  Bij aankomst op de projectlocatie werd flink gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor zo’n 20 kinderen en hun begeleider. Een project dat samen met de Nederlandse stichting Homeless Child wordt uitgevoerd.

  Lees meer >
 • Warm welkom voor projectteam

  Warm welkom voor projectteam

  Het weerzien met de kinderen en begeleiders van Proniño deed ons de ruim 35 uur durende vliegreis op slag vergeten. Spontane omhelzingen en ‘high-fives’ van kinderen waarmee we 1 ½ jaar geleden veel tijd doorbrachten, zorgden voor emotionele momenten. Even uit het oog, maar bepaald niet uit het hart …

  Lees meer >
 • Stand van zaken voor vertrek projectteam

  Stand van zaken voor vertrek projectteam

  Net voordat Hassan en Erik in het vliegtuig stappen naar Honduras, komt de laatste update binnen van projectcoördinator Bas Wiersma van Homeless Child. Vanaf dinsdag doet het Colour4kids team rechtstreeks verslag vanaf de projectlocatie.

  Lees meer >
 • Opvanghuis Honduras onder de kap

  Opvanghuis Honduras onder de kap

  De bouw van het nieuwe opvanghuis in Honduras verloopt voorspoedig. Afgelopen week is de dakconstructie geplaatst en daarop zijn vervolgens de metalen dakplaten gemonteerd.

  Lees meer >
 • Hoogste punt nieuw opvanghuis bereikt

  Hoogste punt nieuw opvanghuis bereikt

  Het nieuwe opvanghuis voor straatkinderen van Homeless Child in Honduras krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn alle muren op hoogte en is men bezig met het lassen van de dakconstructie.

  Lees meer >
 • Jongeren helpen volop mee met bouwen

  Jongeren helpen volop mee met bouwen

  De bouw van het nieuwe Homeless Child opvanghuis voor straatkinderen in Honduras vordert gestaag. De verantwoordelijk aannemer krijgt flink hulp van de jongeren van Homeless Child die een technische opleiding volgen. Onder begeleiding van hun technische docenten doen zij op deze wijze een schat aan praktijkervaring op.

  Lees meer >
 • Bouw opvanghuis voor straatkinderen Honduras van start

  Bouw opvanghuis voor straatkinderen Honduras van start

  Eind januari is men begonnen met de bouw van een nieuw opvanghuis voor de Proñino straatkinderen in El Progreso; een stad met ruim 100.000 inwoners in Honduras. Dit mooie project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse stichting Homeless Child.

  Lees meer >
 • Colour4kids aan de slag in Honduras

  Colour4kids aan de slag in Honduras

  Het renovatiewerk bij de Proniño opvanghuizen voor straatkinderen van de Nederlandse stichting Homeless Child in de stad El Progreso is gestart. Een team van Colour4kids vertrekt binnenkort naar Honduras.

  Lees meer >