Hoogste punt nieuw opvanghuis bereikt

Het nieuwe opvanghuis voor straatkinderen van Homeless Child in Honduras krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn alle muren op hoogte en is men bezig met het lassen van de dakconstructie.

Zowel bouwtechnisch als financieel worden wij wekelijks via Bas Wiersma - oprichter en project  coördinator van Homeles Child - geraadpleegd en op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rond de bouw van het nieuwe opvanghuis ... een nieuw thuis voor ongeveer 20 kinderen van 6 tot 11 jaar.

De Nederlandse stichting Homeless Child zet zich in voor kansarme kinderen en vrouwen in Honduras. Onbezoldigd en op vrijwillige basis ondersteunt Bas Wiersma zowel het lokale management als lokale organisaties in Honduras die hulp en opvang bieden aan kansarme kinderen ongeacht hun religieuze, etnische of sociale achtergrond en problematiek. Daarnaast assisteert hij bij de versteviging en uitbreiding van de programma’s voor vrouwenrechten en geboorteplanning én ziet hij toe op de juiste en efficiënte besteding van alle donaties.

Wij hebben veel respect en waardering voor het werk van Bas Wiersma, de lokale verantwoordelijken, therapeuten en begeleiders van de kinderen. Werk dat vaak onder zeer moeilijke omstandigheden plaatsvindt. Tijdens onze aanwezigheid in november 2013 heeft veel kennisuitwisseling plaatsgevonden en is uitgebreid gesproken over optimalisering van de zorg, de ontwikkeling van de kinderen en het creëren van een veilige leefomgeving.

Het verzoek van Homeless Child om onze expertise en persoonlijke begeleiding wederom in te zetten bij de nieuwbouw van een voorziening om de jongste kinderen te splitsen van de nieuwkomers is dan ook gehonoreerd. In onze ogen is dit een belangrijke en noodzakelijke stap om tot een duurzame oplossing te komen ten aanzien van de opvang en begeleiding van deze hulpbehoevende kinderen.

Zie voor meer informatie www.homelesschild.org