Bouw opvanghuis op schema

Bij aankomst op de projectlocatie werd flink gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor zo’n 20 kinderen en hun begeleider. Een project dat samen met de Nederlandse stichting Homeless Child wordt uitgevoerd.

Nick en Michael – twee studenten Electrotechniek en Financieel management uit respectievelijk Australië en de Verenigde Staten – hebben de bouwactiviteiten gedurende de afgelopen maanden gevolgd en ons via projectcoördinator Bas Wiersma uitstekend op de hoogte gehouden van alle vorderingen. Beide studenten zijn op vrijwillige basis actief bij de opvanghuizen en verzorgen Engelse lessen en een uitgebreid sport- en activiteiten programma in de naschoolse uren en weekenden. Ook in de komende weken helpen ze graag mee met de afronding van de bouw, schilderwerk en de inrichting van het nieuwe huis.

Onze eerste indruk van de bouw is positief. Er zijn kwalitatief goede materialen gebruikt. De afwerking is zonder meer professioneel en het tegelwerk op wanden en vloeren ziet er goed uit. Tijdens het gesprek met bouwcoördinator Alvaro werd duidelijk dat de bouw op schema op ligt dat de oplevering naar verwachting in de derde week van april plaatsvindt.

Wij focussen ons nu eerst op de begrotingstechnische aspecten en de aanleg van een  rioleringssysteem gekoppeld aan een mogelijke biogasinstallatie. Daarnaast starten we volgende week samen met de jongeren van Proniño met het werk aan de elektravoorziening en de plafonds.