Warm welkom voor projectteam

Het weerzien met de kinderen en begeleiders van Proniño deed ons de ruim 35 uur durende vliegreis op slag vergeten. Spontane omhelzingen en ‘high-fives’ van kinderen waarmee we 1 ½ jaar geleden veel tijd doorbrachten, zorgden voor emotionele momenten. Even uit het oog, maar bepaald niet uit het hart …

Bij aankomst vielen we middenin een bezoek met activiteiten van studenten van de plaatselijke universiteit. Bevoorrechte Hondurese studenten worden op deze wijze geconfronteerd met de opvang van straatkinderen en hun levensverhaal … de andere kant van hun samenleving komt dan even heel dichtbij … beiden wacht een toekomst maar het perspectief verschilt enorm!

Na vertrek van de studenten werden we ‘officieel’ welkom geheten door de lokale staf en mochten we geheel onvoorbereid ‘in vloeiend Spaans’ ook een korte speech houden … dankzij de wekelijkse lessen van Profesora Esther (onze docent Spaans uit Oosterbeek) konden wij deze uitdaging echter ook uitstekend aan.   

Morgen duiken we in de begroting en planning … en wordt duidelijk of we de klus in de komende vijf weken tot een goed einde kunnen brengen.