Werk gaat door ondanks de extreme hitte

De thermometer laat de afgelopen dagen temperaturen zien van rond de 41 graden. Scholen sluiten hun deuren en ziekenhuizen zitten vol met mensen die door de hitte bevangen zijn. Ook voor Honduras is deze hittegolf extreem getuige de berichten in de kranten.

Ondanks de hitte wordt er flink doorgewerkt om het nieuwe onderkomen klaar te hebben voor ons vertrek. Of dat helemaal gaat lukken is de vraag, maar volgens de jongeren en begeleiders komt het helemaal goed!

De afgelopen dagen hebben wij de achterkant en de rechter zijgevel van het gebouw voorzien van ‘fris blauw’ en tussendoor geholpen bij het aanbrengen van de plafonds in de verschillende ruimtes. Daarnaast ook veel tijd doorgebracht met de kids en gesprekken gevoerd met de leidinggevenden.

Michael LeNoir is na 3 maanden vrijwilligerswerk bij ProNiño weer terug naar de Verenigde Staten. Hij gaat komend jaar een enorme motortocht maken in Amerika. Rond deze uitdaging wordt een sponsoractie opgezet waarvan de opbrengst bestemd is voor ProNiño. De eerste 50 USD hebben wij inmiddels gedoneerd en we hopen dat velen zijn meer dan sympathieke initiatief gaan ondersteunen. Begin mei publiceren we meer informatie over deze actie op ons Facebook en gaan we hem volgen op zijn reis!