Nieuws

Mei 2023

Werkbezoek Sylvia Berkley oogst veel waardering en blijdschap!

Klik op onderstaande link voor het volledige verslag van het werkbezoek;

https://www.colour4kids.nl/nieuws/werkbezoek-sylvia-berkley-oogst-veel-waardering-en-blijdschap-n-223

Maart 2023

Schoolmateriaal vanuit de USA naar de Dominicaanse Republiek

Via bemiddeling door Help Sosuakids heeft de Colegio Asher onlangs vanuit de USA een flinke partij leermiddelen en schoolmaterialen ontvangen.

Klik voor het volledige nieuwsbericht op onderstaande link:

https://www.colour4kids.nl/nieuws/schoolmateriaal-vanuit-de-usa-naar-de-dominicaanse-republiek-n-221

Mei 2022

Vreugdevol werkbezoek aan de Sosúa-projecten na coronatijd  

Sylvia Berkley van Help Sosuakids heeft in de maand mei na twee coronajaren met reisbeperkingen haar projecten en contactpersonen in en rond Sosúa weer kunnen bezoeken.

Klik op onderstaande link voor het volledige verslag van het werkbezoek;

https://www.colour4kids.nl/nieuws/vreugdevol-werkbezoek-aan-de-sos%C3%BAa-projecten-na-coronatijd-n-212

Januari 2022

Bakkersopleiding betekent 'Brood op de plank''

Dankzij Help Sosuakids naar School heeft de Colegio Asher een professionele bakkersoven kunnen aanschaffen, door een flinke donatie van een Nederlandse stichting, die educatieve projecten ondersteunt.

Klik op onderstaande link voor het volledige artikel;

https://www.colour4kids.nl/nieuws/bakkersopleiding-betekent-brood-op-de-plank-n-211

November 2021

Blije kinderen op school El Tablon

Dankzij financiële hulp van Help Sosuakids zijn afgelopen periode de meest behoeftige kinderen van de school ‘El Tablon’ voorzien van de benodigde leermiddelen zodat ze deel kunnen nemen aan de lessen.

klik op onderstaande link voor het volledige nieuwsitem

https://www.colour4kids.nl/nieuws/blije-kinderen-op-school-el-tablon-n-209

Juli 2021

Colegio Asher blij met nieuwe tablets

Dankzij een inzamelingsactie van Help Sosuakids heeft de Colegio Asher onlangs 14 nieuwe 7 inch tablets kunnen aanschaffen. 

Lees meer>>

Mei 2021

Tablet Actie Help Sosuakids voor Colegio Asher

Help Sosuakids steunt sinds 2006 de Colegio Asher, een school in een achterstandswijk van Sosúa. Samen met deze school is nu een actie opgezet om een flink aantal  7 inch tablets van ca. 50 euro per stuk aan te schaffen die op school blijven.

Lees meer>>

December 2020

Kerstactie Help Sosuakids geslaagd

Dankzij donaties uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten konden ruim 70 hulpbehoevende families worden verrast met een voedselpakket dat speciaal voor de Kerst voor hen was samengesteld.

Lees meer >>

November 2020

Kerst zonder Honger

Help Sosuakids organiseert in samenwerking met de Colegio Asher een speciale voedselpakketten actie om een aantal behoeftige families met kinderen die naar de Colegio komen voor dagelijks onderwijs een 'Kerst zonder Honger' te laten vieren. 

Vanwege de corona maatregelen is de belangrijkste inkomstenbron voor veel Dominicanen - het toerisme – al maandenlang nagenoeg volledig stilgevallen. Vele gezinnen leven in bittere armoede en ontvangen geen enkele hulp van de landelijke overheid.
 
Help Sosuakids wil samen met de Colegio Asher graag een aantal straatarme families uit de achterstandswijk rond de school verrassen met een voedselpakket om daarmee tijdens de  Kerst in ieder geval voldoende eten op tafel te hebben. Directrice Judith Terrero coördineert de actie en zorgt met een aantal lokale betrokkenen dat de door hen zelf samengestelde voedselpakketten op de juiste plek terecht komen.   

Graag doen wij een beroep op u om deze actie mogelijk te maken door een donatie over te maken naar NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Stichting Colour4kids o.v.v. Kerstactie Sosuakids. Ieder bedrag is welkom! 

September 2020

Bibliotheek project 'goud waard' in Corona tijd

Met hulp van Help Sosuakids is vanaf 2015 een bibliotheek opgebouwd bij de Colegio Asher; een school in de Dominicaanse Republiek waar zo'n 400 kinderen uit een achterstands wijk in de regio Sosúa onderwijs krijgen. Een gouden greep blijkt nu, waarmee de leerachterstand in Coronatijd enorm kan worden beperkt!

Ook de Dominicaanse Republiek is zwaar getroffen door het coronavirus. Naast vele zieken en doden is ook de economie zwaar getroffen. Het openbare leven komt nauwelijks op gang en veel mensen zitten al maanden zonder werk en inkomen. 

Na de recente landelijke verkiezingen en installatie van de nieuwe regering ontstond in de Dominicaanse Republiek op velerlei gebieden een chaotische situatie; waaronder het 'coronabeleid' voor scholen. Zo is de start van het schooljaar 2020-2021 uitgesteld naar november in plaats van augustus. Lesgeven mag alleen op afstand en de schoolgebouwen blijven ook dan gesloten met als gevolg dat leerlingen door deze maatregelen steeds meer leerachterstand oplopen.

De Colegio Asher heeft als een van de weinige scholen echter toestemming gekregen om al op 18 september 2020 te mogen starten. Om dit voor elkaar te krijgen is bijna dag en nacht gewerkt door vele betrokkenen bij de school. 

Dankzij 'onze' bibliotheek met vele boeken, encyclopedieën en andere leermiddelen en materiaal kan nu voor elk vak het nieuwe lesmateriaal samengesteld en gekopieerd worden voor de circa 400 leerlingen. Deze pakketten zijn vervolgens door vrijwilligers, ondanks het risico op besmetting met het coronavirus, op motoren bij de leerlingen thuis bezorgd. 

Dankzij de geweldige inzet van de leiding, het lerarencorps, de vrijwilligers van de Colegio Asher én onze investeringen gedurende de afgelopen jaren   in de bliotheek, krijgen ook in Coronatijd juist de leerlingen uit een grote achterstandswijk het best mogelijke onderwijs!

Mei 2020

Voedselhulp voor gezinnen Dominicaanse Republiek
 
De Dominicaanse Republiek is in de ban van het coronavirus en zoals overal ter wereld worden ook daar de armsten  het zwaarst getroffen. Vanwege het volledig stilvallen van de toerisme industrie en de verregaande quarantaine maatregelen raakten veel kostwinners hun baan kwijt. Een flink deel van de bevolking en met name kinderrijke gezinnen kregen daardoor te maken met bittere armoede en honger.
 
De Dominicaanse overheid beloofde voedselhulp, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Wij, Sosuakids en Colour4kids, wilden niet langer werkeloos toekijken en besloten hulp te gaan bieden via de school ‘El Tablon’ in een dorp in één van de armste regio’s waar Sosuakids actief is met haar schooluniformenprogramma.
 

Maart 2020

Scholen Dominicaanse Republiek in actie voor een schoner milieu

Ook in de Dominicaanse Republiek is men zich bewust van de wereldwijde milieu- en klimaatproblemen en het feit dat dit een andere houding vereist van de mens.

Een deugdelijk systeem van afvalinzameling ontbreekt echter in grote delen van de Dominicaanse Republiek waardoor veel afval in de natuur belandt of via de rivieren wordt geloosd in de oceaan. 

Lees meer>>

 

December 2019

Help Sosuakids biedt hulp aan basisschool ‘El Tablon’

Dankzij de donatie in 2019 van de Louisa Stichting en Loge Tubantia aan Help Sosuakids kunnen nu 35 kinderen uit het voormalige vissersdorpje ‘El Tablon’ in de Dominicaanse Republiek naar school!

Lees meer>>

 

Mei 2019

Reisverslag mei  2019 ... na een jaar weer terug in Sosúa

Omdat er geen directe vluchten meer zijn op de Noordkust van de Dominicaanse Republiek, gaat de reis nu eerst per trein naar Duitsland en met koffers trappen op en af, is dat geen pretje ...

Lees meer>>

 

Maart 2019

Viering van Onafhankelijkheidsdag in de Dominicaanse Republiek

175 jaar geleden, op 27 februari 1844, werd de onafhankelijke “Republica Dominicana” uitgeroepen, na jarenlange overheersing door Haïti.

Elk jaar wordt op 27 februari deze onafhankelijkheid gevierd met onder meer een defilé, waaraan ook talloze scholen deelnemen. Zo liepen leerlingen mee van de Colegio Asher, de school die wij sinds 2006 steunen. Deze kinderen uit een achterstandswijk van Sosúa zijn er dan ook erg trots op, in mooie kostuums, hieraan mee te mogen doen.

Klik op onderstaande link voor de foto's:

https://www.facebook.com/Colour4kids/posts/1198620246985791

 

Februari 2019

Nieuwe poloshirts voor het schooluniform

Halverwege 2018 deed het nieuws de ronde dat het Ministerie van Onderwijs gratis nieuwe poloshirts zou gaan verstrekken als vervanging van de huidige blauwe overhemd blouses van het schooluniform.

Het schooluniform is verplicht voor de leerlingen van de Openbare Scholen en dient door de ouders zelf betaald te worden. Wij hebben daarom voor een groot aantal hulpbehoevende kinderen halverwege vorig jaar allerlei delen van het schooluniform aangeschaft met uitzondering van de blauwe overhemd blouses, in afwachting van de nieuwe 'gratis' poloshirts.

In augustus 2018 aan het begin van het nieuwe schooljaar bleken de nieuwe shirts niet beschikbaar vanwege vertraging in het productieproces. De nieuwe poloshirts zouden in de loop van het schooljaar worden geleverd bij de scholen.

Onlangs doken echter de eerste poloshirts op in diverse winkels. Voor de provincie Puerto Plata, waar Sosúa onder valt, zijn deze geel. Voor de andere provincies is een andere kleur voorgeschreven. Inmiddels blijkt ook dat de poloshirts niet gratis verstrekt worden door de overheid, maar te koop worden aangeboden in de winkels ... voor een hogere prijs dan de  blauwe overhemd blouses van voorheen. Ondanks alle mooie toezeggingen van de overheid staan hulpbehoevende gezinnen nog steeds met lege handen. 

Voor ons blijft er onverminderd werk aan de winkel!

 

Januari 2019

Een warm welkom voor Help Sosuakids naar School

Eind 2018 is de juridische en bestuurlijke stichtingsvorm van Help Sosuakids naar School beëindigd en zijn alle activiteiten van Help Sosuakids naar School in de Dominicaanse Republiek ondergebracht bij stichting Colour4kids.  

Colour4kids en Help Sosuakids naar School hebben sinds 2012 al regelmatig contact en overleg over beider activiteiten en projecten in de Dominicaanse Republiek en boden elkaar regelmatig de helpende hand.

Help Sosuakids heeft in de afgelopen 12 jaar honderden kansarme kinderen naar school kunnen helpen en daarmee hun leefomstandigheden en toekomstperspectief aanzienlijk verbeterd. Met de overgang naar Colour4kids blijven de projecten “schooluniformen “ en “steun aan de Colegio Asher” op de gebruikelijke en vertrouwde wijze door gaan.

Help Sosuakids naar School behoudt 'onder de paraplu' van de Colour4kids haar naam en identiteit. Oprichtster Sylvia Berkley blijft, net als voorheen, het eerste aanspreekpunt. Zij blijft eveneens als ambassadeur de projecten in de Dominicaanse Republiek bezoeken, de activiteiten coördineren en de lopende projecten begeleiden.

Nieuw is het bankrekeningnummer NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Colour4kids. Donaties kunnen voortaan naar dit rekeningnummer worden overgemaakt onder vermelding van ‘Sosuakids’.  Zo wordt uw gift speciaal gereserveerd voor de projecten van Help Sosuakids naar School.

Op de website van Colour4kids is een eigen omgeving gecreëerd voor Help Sosuakids naar School. Via de link www.colour4kids.nl/sosuakids kunt u kennismaken met het doel, aanpak en de projecten van help Sosuakids naar School. Ook via onze Facebookpagina www.facebook.com/colour4kids blijven wij u in de toekomst op de hoogte houden van alle gezamenlijke activiteiten ten behoeve van hulpbehoevende kinderen in de Dominicaanse Republiek.  

 

December 2018

De Sosuakids verhuizing is voltooid

Op de website van de Colour4kids hebben we een eigen omgeving gekregen waar we ons thuis voelen en ons verhaal kwijt kunnen. Ook onze oude website www.sosuakids2school.nl is daar nog in te zien. Voortaan gebruiken we echter alleen nog het nieuwe emailadres: sosuakids@colour4kids.nl

De medewerking van Colour4kids is echt heel fijn en we verheugen ons op het nieuwe jaar.

De Sosuakids bedanken u/jullie voor alle steun en wensen u/jullie prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2019.

Met hartelijke groet,

Sylvia

 

Oktober 2018

Beste vrienden, sponsors en donateurs van Stichting Help Sosuakids naar School,

Het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School heeft besloten tot een verandering van de juridische structuur voor de werkzaamheden van de stichting.

Om de continuïteit van de werkzaamheden van onze stichting te waarborgen heeft het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School besloten om met ingang van 1 oktober 2018 onze activiteiten onder te brengen bij de Stichting Colour4kids, die ook een ANBI status heeft. Als gevolg hiervan zal de Stichting Help Sosuakids naar School worden ontbonden.

lees meer >>