Nieuws

Mei 2019

Reisverslag mei  2019 ... na een jaar weer terug in Sosúa

Omdat er geen directe vluchten meer zijn op de Noordkust van de Dominicaanse Republiek, gaat de reis nu eerst per trein naar Duitsland en met koffers trappen op en af, is dat geen pretje ...

Lees meer>>

 

Maart 2019

Viering van Onafhankelijkheidsdag in de Dominicaanse Republiek

175 jaar geleden, op 27 februari 1844, werd de onafhankelijke “Republica Dominicana” uitgeroepen, na jarenlange overheersing door Haïti.

Elk jaar wordt op 27 februari deze onafhankelijkheid gevierd met onder meer een defilé, waaraan ook talloze scholen deelnemen. Zo liepen leerlingen mee van de Colegio Asher, de school die wij sinds 2006 steunen. Deze kinderen uit een achterstandswijk van Sosúa zijn er dan ook erg trots op, in mooie kostuums, hieraan mee te mogen doen.

Klik op onderstaande link voor de foto's:

https://www.facebook.com/Colour4kids/posts/1198620246985791

 

Februari 2019

Nieuwe poloshirts voor het schooluniform

Halverwege 2018 deed het nieuws de ronde dat het Ministerie van Onderwijs gratis nieuwe poloshirts zou gaan verstrekken als vervanging van de huidige blauwe overhemd blouses van het schooluniform.

Het schooluniform is verplicht voor de leerlingen van de Openbare Scholen en dient door de ouders zelf betaald te worden. Wij hebben daarom voor een groot aantal hulpbehoevende kinderen halverwege vorig jaar allerlei delen van het schooluniform aangeschaft met uitzondering van de blauwe overhemd blouses, in afwachting van de nieuwe 'gratis' poloshirts.

In augustus 2018 aan het begin van het nieuwe schooljaar bleken de nieuwe shirts niet beschikbaar vanwege vertraging in het productieproces. De nieuwe poloshirts zouden in de loop van het schooljaar worden geleverd bij de scholen.

Onlangs doken echter de eerste poloshirts op in diverse winkels. Voor de provincie Puerto Plata, waar Sosúa onder valt, zijn deze geel. Voor de andere provincies is een andere kleur voorgeschreven. Inmiddels blijkt ook dat de poloshirts niet gratis verstrekt worden door de overheid, maar te koop worden aangeboden in de winkels ... voor een hogere prijs dan de  blauwe overhemd blouses van voorheen. Ondanks alle mooie toezeggingen van de overheid staan hulpbehoevende gezinnen nog steeds met lege handen. 

Voor ons blijft er onverminderd werk aan de winkel!

 

Januari 2019

Een warm welkom voor Help Sosuakids naar School

Eind 2018 is de juridische en bestuurlijke stichtingsvorm van Help Sosuakids naar School beëindigd en zijn alle activiteiten van Help Sosuakids naar School in de Dominicaanse Republiek ondergebracht bij stichting Colour4kids.  

Colour4kids en Help Sosuakids naar School hebben sinds 2012 al regelmatig contact en overleg over beider activiteiten en projecten in de Dominicaanse Republiek en boden elkaar regelmatig de helpende hand.

Help Sosuakids heeft in de afgelopen 12 jaar honderden kansarme kinderen naar school kunnen helpen en daarmee hun leefomstandigheden en toekomstperspectief aanzienlijk verbeterd. Met de overgang naar Colour4kids blijven de projecten “schooluniformen “ en “steun aan de Colegio Asher” op de gebruikelijke en vertrouwde wijze door gaan.

Help Sosuakids naar School behoudt 'onder de paraplu' van de Colour4kids haar naam en identiteit. Oprichtster Sylvia Berkley blijft, net als voorheen, het eerste aanspreekpunt. Zij blijft eveneens als ambassadeur de projecten in de Dominicaanse Republiek bezoeken, de activiteiten coördineren en de lopende projecten begeleiden.

Nieuw is het bankrekeningnummer NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Colour4kids. Donaties kunnen voortaan naar dit rekeningnummer worden overgemaakt onder vermelding van ‘Sosuakids’.  Zo wordt uw gift speciaal gereserveerd voor de projecten van Help Sosuakids naar School.

Op de website van Colour4kids is een eigen omgeving gecreëerd voor Help Sosuakids naar School. Via de link www.colour4kids.nl/sosuakids kunt u kennismaken met het doel, aanpak en de projecten van help Sosuakids naar School. Ook via onze Facebookpagina www.facebook.com/colour4kids blijven wij u in de toekomst op de hoogte houden van alle gezamenlijke activiteiten ten behoeve van hulpbehoevende kinderen in de Dominicaanse Republiek.  

 

December 2018

De Sosuakids verhuizing is voltooid

Op de website van de Colour4kids hebben we een eigen omgeving gekregen waar we ons thuis voelen en ons verhaal kwijt kunnen. Ook onze oude website www.sosuakids2school.nl is daar nog in te zien. Voortaan gebruiken we echter alleen nog het nieuwe emailadres: sosuakids@colour4kids.nl

De medewerking van Colour4kids is echt heel fijn en we verheugen ons op het nieuwe jaar.

De Sosuakids bedanken u/jullie voor alle steun en wensen u/jullie prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2019.

Met hartelijke groet,

Sylvia

 

Oktober 2018

Beste vrienden, sponsors en donateurs van Stichting Help Sosuakids naar School,

Het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School heeft besloten tot een verandering van de juridische structuur voor de werkzaamheden van de stichting.

Om de continuïteit van de werkzaamheden van onze stichting te waarborgen heeft het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School besloten om met ingang van 1 oktober 2018 onze activiteiten onder te brengen bij de Stichting Colour4kids, die ook een ANBI status heeft. Als gevolg hiervan zal de Stichting Help Sosuakids naar School worden ontbonden.

lees meer >>