Project - Schooluniformen

Help Sosuakids naar School vindt belangrijk dat kinderen van hulpbehoevende families toegang krijgen tot de openbare basisscholen. Met het aanschaffen van de verplichte schooluniformen, schoenen en leermiddelen biedt zij deze kansarme kinderen toekomstperspectief.

Help Sosuakids naar School werkt bij de selectie van de kinderen nauw samen met locale contacten uit het onderwijs die een goed beeld hebben van welke hulp kinderen nodig hebben.  

Initiatiefneemster Sylvia Berkley van Help Sosuakids naar School reist jaarlijks naar de Dominicaanse republiek om samen met de zorgvuldig geselecteerde kinderen de schooluniformen, schoenen en leermiddelen te kopen. De totale kosten per kind bedragen ongeveer 50 euro per jaar.  

Daarnaast biedt Help Sosuakids naar School sinds 2006 financiële steun aan de Sosua Kids Associatie te Sosúa. Deze organisatie bestaat uit een netwerk van vrijwilligers uit de Dominicaanse Republiek en hulpverleners uit Canada en de Verenigde Staten. Via een systeem met vouchers kunnen kansarme kinderen het schooluniform en toebehoren aanschaffen.

Ook deze Associatie heeft goed in beeld welke families hulp nodig hebben en regelt ondersteuning, verdeling van hulpmiddelen en de controle daarop. Van de kinderen die hulp ontvangen, wordt regelmatig de aanwezigheid op school gecheckt én de schoolresultaten gevolgd. Waar nodig wordt aanvullende ondersteuning geboden.