Reisverslagen

Reisverslag mei 2022

Vreugdevol werkbezoek aan de Sosúa-projecten na coronatijd  

Sylvia Berkley van Help Sosuakids heeft in de maand mei na twee coronajaren met reisbeperkingen haar projecten en contactpersonen in en rond Sosúa weer kunnen bezoeken.

De eerste weken van haar werkbezoek vonden hoofdzakelijk plaats bij de Colegio Asher waar Sylvia met eigen ogen de enorme Hobert bakoven kon bewonderen, die vorig jaar via een flinke financiële bijdrage uit Nederland was aangeschaft. “Het was een genot om te zien hoeveel plezier de leerlingen beleven aan de nieuwe bakkersopleiding”, vertelt Sylvia. “Het was indrukwekkend en leerzaam om een praktijkles broodbakken bij te wonen en te ervaren hoe spontaan en leergierig de cursisten bleken te zijn na de corona periode waarin fysiek lesgeven niet mogelijk was.”

Klik op onderstaande link voor het volledige verslag

https://www.colour4kids.nl/nieuws/vreugdevol-werkbezoek-aan-de-sos%C3%BAa-projecten-na-coronatijd-n-212

Reisverslag mei 2019

Na een jaar weer terug in Sosúa

Omdat er geen directe vluchten meer zijn op de Noordkust van de Dominicaanse Republiek,  gaat de reis nu eerst per trein naar Duitsland en met koffers trappen op en af, is dat geen pretje. Er zijn meestal geen liften op de Duitse perrons. Voor kansarme kinderen heb ik toch nog een hoeveelheid mooie T-shirts in mijn koffer kunnen proppen, die ook dit jaar weer door Fox Souvenirs te Weesp waren geschonken.

Lees meer>>

 

Reisverslag mei 2018

Géén regen, géén orkanen of overstromingen, maar 3 weken zon, wat een buitenkans!

De directe vluchten vanuit Nederland naar Puerto Plata zijn afgeschaft. Ondoenlijk om extra spullen vanuit Nederland naar de DR mee te nemen, zoals ik gewend was. Op papier was de vlucht vanuit Keulen voor mij de minst ongunstige. Maar als je naast een treinreis ook nog eens uren vertraging op zowel de heen- als terugvlucht van Eurowings oploopt, dan word je daar niet blij van. Temeer als alle benodigde informatie ontbreekt.

Lees meer >>

Reisverslag september - oktober 2017

Op bezoek tijdens orkaan Maria.

Slechts 4 dagen na passage van de orkaan Irma kon ik toch naar Puerto Plata vliegen en gelukkig viel de schade daar naar verhouding mee. Vooral veel bomen waren omgewaaid, houten huisjes weg en ook de stranden aangetast.
Vol goede moed ging ik aan de slag en dat lukte de eerste 10 dagen zonder problemen. 

Lees meer >>

Reisverslag november - december 2016

De overstroomde Noordkust

Bij aankomst regende het al meer dan 4 weken en was de Noordkust van de Dominicaanse Republiek (DR) tot rampgebied verklaard. Daar kwamen tijdens mijn verblijf nog 2 weken hoosregens bij. Huizen, wegen, bruggen en oogsten zijn weggespoeld en er zijn ook enkele slachtoffers gevallen. In 60 jaar is dit niet meer voorgekomen!

Lees meer >>

Reisverslag mei 2016

Twee in plaats van drie weken aan de slag in Sosúa zorgt voor de nodige stress. Zeker in de Dominicaanse Republiek, waar alles op het allerlaatste moment geregeld wordt (of niet)!

Tui heeft de reizen voor drie weken gigantisch duur gemaakt, vandaar de keuze om twee weken te gaan.

Lees meer >>

Reisverslag november 2015

Niet echt spectaculair, maar wel erg nuttig ... zo kan ik mijn reis naar Sosúa in november het beste omschrijven. ’s Avonds regelmatig zware buien en 1 keer langdurig zulk zwaar onweer, dat het hotel letterlijk op zijn grondvesten stond te schudden.