Blije kinderen op school El Tablon

Dankzij financiële hulp van Help Sosuakids zijn afgelopen periode de meest behoeftige kinderen van de school ‘El Tablon’ voorzien van de benodigde leermiddelen en schooluniformen zodat ze deel kunnen nemen aan de lessen.

 

De scholen in de Dominicaanse Republiek zijn eind september 2021 weer opengegaan, na anderhalf jaar dicht geweest te zijn vanwege corona. De leerlingen zijn weer welkom, maar moeten wel een mondkapje dragen. Nog meer ouders zijn nu door corona werkloos geworden en hebben nauwelijks geld voor voedsel en zeker niet voor pennen, schriften en schooluniformen voor hun kinderen.

 

Sylvia Berkley van Help Sosuakids bezocht voor de corona pandemie regelmatig de regio Sosúa om de projecten te bezoeken en benodigdheden voor de kinderen aan te schaffen. Reizen is momenteel niet mogelijk, maar de hulp aan de kinderen gaat door en vindt nu plaats via de inmiddels gepensioneerde Teo, voorheen verbonden aan het District Educatie Sosúa. 

 

Van het geld dat door Help Sosuakids beschikbaar is gesteld, kocht hij samen met de directrice van de school “El Tablon” alle benodigdheden voor de meest behoeftige leerlingen. Onlangs werd dit alles uitgedeeld en dit leverde veel dolblije kindergezichten op

.

Help Sosuakids kan deze hulp al jaren bieden dankzij vele donateurs die begrijpen dat onderwijs essentieel is om uit armoede te ontsnappen. 

 

Mocht u ook een steentje willen bijdragen dan kunt u gebruik maken het Iban bankrekening nummer:

NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. Colour4kids onder vermelding van ‘Help Sosuakids’. Ieder bedrag is welkom!