Stichting Help

Sosuakids naar School

Reisverslag mei 2018

VERSLAG MEI 2018

new-notebooks-and-pencil-rural-school

Géén regen, géén orkanen of overstromingen, maar 3 weken zon, wat een buitenkans!

De directe vluchten vanuit Nederland naar Puerto Plata zijn afgeschaft. Ondoenlijk om extra spullen vanuit Nederland naar de DR mee te nemen, zoals ik gewend was. Op papier was de vlucht vanuit Keulen voor mij de minst ongunstige. Maar als je naast een treinreis ook nog eens uren vertraging op zowel de heen- als terugvlucht van Eurowings oploopt, dan word je daar niet blij van. Temeer als alle benodigde informatie ontbreekt.

Het hotel Casa Marina in Sosúa is voor een groot deel gerenoveerd. Het ziet er mooi uit, maar de typisch Dominicaanse sfeer is wel weg. Tja, we leven inmiddels in 2018…

Lees meer: Reisverslag mei 2018

reisverslag november-december 2016

De overstroomde Noordkust

inundationnov2016inundationnov2016-2

  inundationnov2016                                                                     inundationnov2016-2

Bij aankomst regende het al meer dan 4 weken en was de noordkust van de Dominicaanse Republiek (DR) tot rampgebied verklaard. Daar kwamen tijdens mijn verblijf nog 2 weken hoosregens bij. Huizen, wegen, bruggen en oogsten zijn weggespoeld en er zijn ook enkele slachtoffers gevallen. In 60 jaar is dit niet meer voorgekomen. Het dweilen met de kraan open werd hier in praktijk gebracht. De luchthaven is een aantal malen gesloten geweest, omdat alles onder water stond. Ook spoelde het water een enkele keer de hotelkamers binnen. Ik had mijn koffers en alle spullen uit voorzorg van de grond gehaald, maar de volgende dag bleek het water ook een beetje uit het plafond te sijpelen en ja, natuurlijk op een zachte koffer…..
Maar laarzen, paraplu en een haardroger helpen je overal doorheen (als er elektriciteit is).

Lees meer: reisverslag november-december 2016

Reisverslag november 2015

Niet echt spectaculair, maar wel erg nuttig   

Zo kan ik mijn reis naar Sosúa in november het beste omschrijven. ’s Avonds regelmatig zware buien en 1 keer langdurig zulk zwaar onweer, dat het hotel letterlijk op zijn grondvesten stond te schudden. Daarna stonden 2 van mijn 5 koffers in de hoek van mijn hotelkamer in een plas. Lang leve de haardroger, om alles weer droog te föhnen. Bij eerder noodweer had ik mijn koffers uit voorzorg tijdelijk hoog weggezet en dat was toen overbodig. Deze keer was ik te optimistisch en was het raak.

Lees meer: Reisverslag november 2015