Stichting Help

Sosuakids naar School

Nieuws 2018 oktober 2018

Beste vrienden, sponsors en donateurs van Stichting Help Sosuakids naar School,

Het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School heeft besloten tot een verandering van de juridische structuur voor de werkzaamheden van de stichting.

Om de continuïteit van de werkzaamheden van onze stichting te waarborgen heeft het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School besloten om met ingang van 1 oktober 2018 onze activiteiten onder te brengen bij de Stichting Colour4kids, die ook een ANBI status heeft. Als gevolg hiervan zal de Stichting Help Sosuakids naar School worden ontbonden.

Sinds 2012 hebben wij regelmatig contact en overleg met stichting Colour4kids en dat komt onze projecten in de Dominicaanse Republiek mede ten goede.

Wij hebben in de afgelopen 12 jaren talloze kansarme kinderen naar school kunnen helpen en daarmee zijn hun leefomstandigheden verbeterd. Dankzij uw hulp hebben wij veel kinderen op weg geholpen en een toekomstperspectief gegeven.

Met deze verandering zorgen wij ervoor dat onze projecten schooluniformen “ en “steun aan de Colegio Asherook in de toekomst door kunnen blijven gaan, zodat deze kans- arme kinderen de optimale zorg blijven krijgen die nodig is.

Help Sosuakids naar School behoudt 'onder de paraplu' van de Colour4kids haar naam en identiteit.
Oprichtster Sylvia Berkley blijft, net als voorheen, het eerste aanspreekpunt en blijft eveneens als ambassadeur de projecten in de Dominicaanse Republiek bezoeken, de activiteiten coördineren en de lopende projecten begeleiden.

Nieuw per 1 oktober 2018 is het bankrekeningnummer:
NL75 INGB 0000 020204
t.n.v. Colour4kids Vergeet svp niet bij de omschrijving te vermelden “voor de SOSUAKIDS.

Zo wordt uw gift speciaal gereserveerd voor de projecten voor onze Sosuakids.  

Het bestuur van de Stichting Colour4kids heeft schriftelijk verklaard het te ontvangen rest-vermogen van onze Stichting en eventuele toekomstige giften en donaties, bestemd voor de projecten van de Sosuakids, overeenkomstig de door ons opgestelde begrotingen 2018 -2020 te zullen besteden.

Wij zijn als bestuur blij en dankbaar dat we op deze wijze het werk van Stichting Help Sosuakids naar School kunnen onderbrengen bij de Colour4kids en vertrouwen erop dat u ons ook in de toekomst wilt blijven ondersteunen.

Met dank voor het jarenlange vertrouwen in Stichting Help Sosuakids naar School heten wij u van harte welkom bij Colour4kids!

Met vriendelijke groet namens het bestuur van de Stichting Help Sosuakids naar School

Sylvia Berkley

Vanaf 1 oktober 2018:

Stichting Colour4kids
Help Sosuakids naar School

Website: https://www.colour4kids.nl/sosuakids

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws 2018

September 2018

Rommelmarkt Boven Hardinxveld op 1 september 2018.

Rond de 150 vrijwilligers hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om deze jaarlijkse grote Goede Doelen Rommelmarkt te organiseren en het verliep allemaal vlekkeloos dankzij deze geweldige inzet en het mooie weer.

Onze stichting was uitgenodigd, op initiatief van Erik de Jong uit Boven Hardinxveld om, na 7 jaar, opnieuw op die markt te staan om zich te presenteren. Maar het allermooiste was dat wij dit jaar opnieuw in de opbrengst mochten delen. 50% van de opbrengst min de kosten gaat naar het Kerkcentrum en de overige 50% wordt verdeeld onder 2 goede doelen, waaronder onze stichting. Een prachtig bedrag werd ons ‘s avonds per symbolische cheque overhandigd. We zijn daarmee natuurlijk heel erg blij en weten nu, dat we hierdoor weer extra veel kunnen doen voor de kansarme kinderen in de Dominicaanse Republiek.

Nogmaals heel veel dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

standHardinxveld2018

JUNI 2018

new-notebooks-and-pencil-rural-school
Reisverslag mei 2018

staat onder "reisverslagen"

APRIL 2018

Verbetering onderwijs
De Dominicaanse regering investeert steeds meer in het verbeteren van het onderwijs. Veel kinderen kunnen nu gedurende de hele dag onderwijs krijgen, terwijl dat voorheen slechts een halve dag was. Toch zijn nog niet alle scholen aangepast aan het nieuwe systeem en zijn er kinderen, merendeels schoolgaand in afgelegen gebieden, die het nog steeds met een halve dag onderwijs moeten doen.
Om een betere kwaliteit in het onderwijs te bereiken moeten voortaan nieuw aan te stellen docenten een extra toelatingsexamen afleggen. Ook aan de districtsbestuurders in het onderwijs worden nu hogere eisen gesteld.

FEBRUARI 2018

Colegio Asher
Een van de leerlingen van de Colegio Asher, Amauris is 10 jaar, maar heeft een beperking. Hij heeft een geestelijk niveau van een 5 jarig kind. Na 2 jaar met veel extra lessen en aandacht voor zijn beperking, gaat Amauris enorm vooruit met leren en is hij nu erg geinteresseerd in lezen.

Sosua Kid
Het droevige bericht bereikte ons dat op 1 februari een jongen van 9 jaar, die van de Sosua Kids gedurende jaren een schooluniform kreeg, bij een gasexplosie om het leven is gekomen. De afgelopen jaren ben ik een aantal keer bij de familie van deze jongen op bezoek geweest, dus ik kende hem persoonlijk.
Hier schieten woorden tekort. 

Subcategorieën