Guatemala

Project 2022 - Muurschilderproject School El Hato - Guatemala

Hoog in de bergen, een half uurtje rijden van de koloniale stad Antigua Guatemala, ligt het dorpje El Hato met een schitterend uitzicht over de vulkanen. De meeste mensen wonen in eenvoudige huisje met golfplaten daken. Mannen en vrouwen wijden zich aan het telen van calla lelies, agapanthus en anjers die ze op de markt van Antigua verkopen.

De meerderheid van de inwoners zijn kinderen onder de twaalf die tot voor kort niet meer met z’n allen pasten in het dorpsschooltje. Maar op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een prachtig, groot spiksplinternieuw schoolgebouw. Een gebouw met vooralsnog heel veel witte muren, dus een perfecte plek voor een muurschildering!

Dankzij sponsoring van Colour4Kids kon kunstenaar Carin Steen aan de slag om de eerste muur bij binnenkomst te transformeren in een kleurrijk visueel welkom, zichtbaar vanaf de weg. Een meisje, omringd door bloemen die in het dorp gekweekt worden, lacht je toe. En ook nog, een verzoek van de directrice, het wapen van de school dat Carin’s assistent Elio op de muur schilderde. (Eerlijk gezegd in een veel mooiere versie dan het origineel.).

Wederom heeft Colour4Kids wat kleur in de wereld gebracht!!!