• Project Guatemala 2018 - Muurschilderproject La Esperanza

  Project Guatemala 2018 - Muurschilderproject La Esperanza

  Begin januari 2018 is Colour4kids benaderd door kunstenares Carin Steen voor de financiering van een educatief muurschilderproject in de stad Chimaltenango in Guatemala. Het project wordt uitgevoerd bij de Instituto de Educación Media La Esperanza, een middelbare school waar jongeren de verplichte drie jaar onderwijs na de lagere school volgen.

  Lees meer >
 • Project Namibië - Meer kinderen naar school en gezonder eten

  Project Namibië - Meer kinderen naar school en gezonder eten

  Colour4kids is betrokken bij de hulp aan de de Queen Sofia School in het noorden van Namibië. Het onderwijs is er goed en ouders uit de wijde omgeving sturen hun kinderen er graag naartoe. Door de grote afstanden en slechte wegen moeten de kinderen op school blijven slapen. Door de grote toeloop van leerlingen groeit de school groeit uit haar voegen en is er onvoldoende slaap- en verblijfsruimte voor de kinderen die de school bezoeken.

  Lees meer >
 • Met ‘Soep & Brocante’ 1.500 euro voor Namibië in de pot

  Met ‘Soep & Brocante’ 1.500 euro voor Namibië in de pot

  De Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat zijn ‘loeiblij’ met de opbrengst van hun ‘Soep & Brocante’ actie in de StadGalerij in Breda. Ellen en Marij werden begin van dit jaar benaderd door Toos Verbruggen van de Connected to Namibia Foundation uit Nuenen voor hulp aan de Queen Sofia school in Namibië. Bij deze school, waar ruim 200 kinderen van 6 tot 17 jaar onderwijs genieten, moet naast het hostel ook de keukenvoorziening uitgebreid worden. Een groot deel van de kinderen komt van verre naar de school en verblijft van maandag tot vrijdag in een hostel naast de school dat inmiddels te klein is geworden. De huidige eetruimte en keukenvoorziening zijn daardoor ook dingend aan uitbreiding toe. Met het serveren en gezamenlijk consumeren van soep en de verkoop van oude spulletjes, snuisterijen en bijouterieën werd in de week van 21 t/m 26 november op een fijne plek tussen de kunstwerken in de Bredase StadsGalerij het mooie bedrag van 1.500 euro ingezameld waarmee de teller voor dit project inmiddels op zo’n 10.000 euro staat!

  Lees meer >
 • Renovatie kinderdagverblijf Guatemala bijna klaar

  Renovatie kinderdagverblijf Guatemala bijna klaar

  De afgelopen maanden is door Ann Wyns met haar team keihard gewerkt bij het kinderdagverblijf Las Nubes in de koffieregio Acatenango in Guatemala. Naast een prachtig muurschilderproject van Carin Steen in de stijl van Matisse heeft Colour4kids ook geld beschikbaar gesteld voor het verbeteren van de voorzieningen van het kinderdagverblijf waar iedere dag zo'n 60 kinderen van families die werken op de koffieplantages worden opgevangen, begeleid en voorzien van maaltijden en medische zorg.

  Lees meer >