• Colour4kids doneert 4.500 euro aan Schoon Drinkwater project Namibië

  Colour4kids doneert 4.500 euro aan Schoon Drinkwater project Namibië

  Dankzij de inzet van onze Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat kon middels sponsoractiviteiten van Books4life in Tilburg, stichting Bier & Ballen en Café De Bommel in Breda onlangs een bedrag van 4.500 euro gedoneerd worden aan stichting Connected to Namibia uit Nuenen. Dit bedrag is bestemd voor een schoon drinkwater en zonne-energie project ten behoeve van een aantal nomadische stammen in het Noordwesten van Namibië.

  Lees meer >
 • Hostelproject bij de Queen Sofia School in Namibië is afgerond

  Hostelproject bij de Queen Sofia School in Namibië is afgerond

  Het hostel project bij de Queen Sofia school in Namibië waar onze Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat van Team Brabant zich enorm voor hebben ingezet, is afgerond. Dank aan alle sponsors, bedrijven en partikulieren die een bijdrage hebben geleverd aan dit prachtige project!

  Lees meer >
 • Team Brabant in actie voor Himba kinderen in Namibië

  Team Brabant in actie voor Himba kinderen in Namibië

  Tijdens hun verblijf in Namibië op de projectlocatie bij de Queen Sofia school in maart 2018 maakten Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat een uitstapje naar een schooltje van de Himba stam in Kaokaland. Na het ‘ervaren’ van de erbarmelijke omstandigheden waarin deze families met hun kinderen leefden, besloten zij spontaan in actie te komen!

  Lees meer >
 • Project Namibië - Het kleine werkt!

  Project Namibië - Het kleine werkt!

  Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat krijgen van stichting Connected to Namibie (CTN) het verzoek om tijdens hun derde projectweek voorbeeldlessen te geven op een middelbare school in Ruacana én bezoeken een nomadenstam in de Bush.

  Lees meer >
 • Project Namibië - Hinkelen in Namibië

  Project Namibië - Hinkelen in Namibië

  De hinkelbaan vormt de rode draad in de beeldende projecten die Colour4kids vrijwlligers Ellen Jansen en Marij de Laat uitvoeren in Namibië, maar ook in de andere landen waar zij actief zijn geweest voor ons. Hinkelen is al eeuwenoud en wereldwijd bekend bij nagenoeg alle volkeren en culturen. Een perfect onderwerp om de beeldende opdrachten die Ellen en Marije bedenken aan op te hangen en telkens op een andere manier uit te voeren.

  Lees meer >
 • Project Namibië - Ellen en Marij gaan van start

  Project Namibië - Ellen en Marij gaan van start

  Na een vlucht van 12 uur zijn onze Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat aangekomen in Windhoek waarna ze direct doorrijden naar de eerste werkplek; 7 uur verderop ergens in 'in the middle of nowhere’, bij de Queen Sofia school. Dit is een regio-school waar zo'n 240 Bushmen-kinderen onderwijs krijgen en in de meeste gevallen ook zijn gehuisvest in een hostel vanwege de grote afstanden tot thuis.

  Lees meer >
 • Project Namibië - Meer kinderen naar school en gezonder eten

  Project Namibië - Meer kinderen naar school en gezonder eten

  Colour4kids is betrokken bij de hulp aan de de Queen Sofia School in het noorden van Namibië. Het onderwijs is er goed en ouders uit de wijde omgeving sturen hun kinderen er graag naartoe. Door de grote afstanden en slechte wegen moeten de kinderen op school blijven slapen. Door de grote toeloop van leerlingen groeit de school groeit uit haar voegen en is er onvoldoende slaap- en verblijfsruimte voor de kinderen die de school bezoeken.

  Lees meer >
 • Met ‘Soep & Brocante’ 1.500 euro voor Namibië in de pot

  Met ‘Soep & Brocante’ 1.500 euro voor Namibië in de pot

  De Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat zijn ‘loeiblij’ met de opbrengst van hun ‘Soep & Brocante’ actie in de StadGalerij in Breda. Ellen en Marij werden begin van dit jaar benaderd door Toos Verbruggen van de Connected to Namibia Foundation uit Nuenen voor hulp aan de Queen Sofia school in Namibië. Bij deze school, waar ruim 200 kinderen van 6 tot 17 jaar onderwijs genieten, moet naast het hostel ook de keukenvoorziening uitgebreid worden. Een groot deel van de kinderen komt van verre naar de school en verblijft van maandag tot vrijdag in een hostel naast de school dat inmiddels te klein is geworden. De huidige eetruimte en keukenvoorziening zijn daardoor ook dingend aan uitbreiding toe. Met het serveren en gezamenlijk consumeren van soep en de verkoop van oude spulletjes, snuisterijen en bijouterieën werd in de week van 21 t/m 26 november op een fijne plek tussen de kunstwerken in de Bredase StadsGalerij het mooie bedrag van 1.500 euro ingezameld waarmee de teller voor dit project inmiddels op zo’n 10.000 euro staat!

  Lees meer >
 • Team Breda in actie voor Namibië

  Team Breda in actie voor Namibië

  In februari 2018 vertrekken Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat naar Namibië om ter plaatse hulp te bieden en kennis over te dragen bij een aantal scholen. Voor de uitvoering van dit project is een bedrag van 10.000 euro nodig. Inmiddels hebben zij ruim 8.000 euro ingezameld ... voor de ontbrekende 2.000 euro staan eind november een aantal activiteiten op de agenda!

  Lees meer >