Team Breda in actie voor Namibiƫ

In februari 2018 vertrekken Colour4kids vrijwilligers Ellen Jansen en Marij de Laat naar Namibiƫ om ter plaatse hulp te bieden en kennis over te dragen bij een aantal scholen. Voor de uitvoering van dit project is een bedrag van 10.000 euro nodig. Inmiddels hebben zij ruim 8.000 euro ingezameld ... voor de ontbrekende 2.000 euro staan eind november een aantal activiteiten op de agenda!

Van dinsdag 21 t/m zondag 26 november vindt een kunstexpositie plaats van een leden van het koor 'Het Groote Leughen' in de Stadsgalerij, Oude Vest 34 in Breda. Tijdens de expositie kan men genieten van de Colour4soep actie. Op dinsdagmiddag, donderdagavond en zondagmiddag bereiden vrijwilligers een grote pan soep. Elke keer een andere kleur en ‘aankleding’.  Dinsdag wordt de soep als lunchgerecht geserveerd, donderdag zal de pan dampen tussen 6 uur en half 7 en zondagmiddag kan tussen of na het muziekoptreden gesmuld worden. De prijs bedraagt 5 euro voor deze aangeklede, kleurrijke maaltijdsoep!

 

Zaterdag  vindt van 11.00 - 15.00 uur ook nog een Brocante markt plaats in de Stadsgalerij waarvan de opbrengst eveneens ten goede komt aan het project in Namibië.

 

Ellen en Marij worden in Namibië begeleid door voorzitter Toos Verbruggen van de Connected to Namibia Foundation. Deze Nederlandse stichting werkt vanuit een doelstelling, die  is onder te verdelen in drie uitgangspunten:

·         Het scheppen van mogelijkheden voor een betere ontwikkeling voor kansarme kinderen en  jong    volwassen in Namibië. Onderwijs heeft daarbij eerste prioriteit.

·         Het verwerven van gelden voor het opzetten van projecten o.a. schoolgebouwen, veilige overnachtingsmogelijkheden voor schoolkinderen en watervoorzieningen voor schoon drinkwater.

·         Het geven van voorlichting in Nederland en Namibië aan instanties die potentie hebben voor het verkrijgen van diensten, goederen of gelden.