Team Brabant ontvang 2.000 euro voor project Namibiƫ

In de Tilburgse Studentensporthal vond onlangs de traditionele uitreiking plaats van de jaaropbrengst van Books 4 Life aan diverse goede doelen.

Books 4 Life, gevestigd aan de Universiteit van Tilburg, is een tweedehandsboekwinkel zonder winstoogmerk. Sinds de oprichting in 2005 stelt Books 4 Life de netto jaaropbrengst ter beschikking. Dit jaar bedroeg die net als vorig jaar 18.500 euro. Vijftig procent hiervan gaat naar Amnesty International en Oxfam Novib. De overige 50 procent wordt verdeeld onder kleinere goede doelen, van wie de meeste in of rond Tilburg zijn gevestigd.

Goede doelen die dit jaar gesteund werden, zijn Colour4Kids, Norbertijnen, Stichting Elimount Elgon, LuBoFu, Unu Pinkin en AMREF. Books 4 Life-voorzitter Til Heerkens reikte alle cheques uit en verastte Ellen Jansen en Marij de Laat met het prachtige bedrag van 2.000 euro dat gebruikt gaat worden voor de aanschaf van een waterpomp en zonnepanelen zodat de Himba nederzetting in Namibië de beschikking over elektra en schoon drinkwater.

Books 4 Life kent inmiddels ook filialen in Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Nijmegen die jaarlijks een zelfde donatie doen.