• Zomerkamp Litouwen afgesloten met Hollandse prijzenregen

  Zomerkamp Litouwen afgesloten met Hollandse prijzenregen

  Het zomerkamp in Litouwen is vorige week afgesloten met een regen aan sportprijzen uit Nederland. Voormalig motorcrosser Kevin van den Hoorn stelde een deel van zijn 'buit' beschikbaar ten behoeve van het zomerkamp in Litouwen en deed daar de deelnemers aan het zomerkamp een enorm plezier mee. Alle zevenenzeventig jongens en meisjes gingen apetrots met een beker naar huis!

  Lees meer >
 • Zomerkamp Litouwen 2018

  Zomerkamp Litouwen 2018

  Na een rit van twee dagen zijn Hassan en Erik afgelopen zondag aangekomen in Kelmé/ Litouwen met een bestelwagen vol materialen voor een tweetal zomerkampen voor Anders Begaafde kinderen.Maandag ging het zomerkamp van start bij de school voor speciaal onderwijs waar 77 kinderen 10 dagen verblijven en genieten van een programma met tal van sportieve, creatieve en educatieve activiteiten.

  Lees meer >
 • Kids Litouwen genieten van een dagje strand

  Kids Litouwen genieten van een dagje strand

  De kinderen van de school met 24-uurs opvang voor Anders Begaafde kinderen uit Kelmé - Litouwen genieten tijdens het jaarlijkse zomerkamp van een heerlijk dagje strand in Palanga!!!De foto's spreken boekdelen!

  Lees meer >
 • Zomerkamp Litouwen 2017 in volle gang

  Mede dankzij een donatie van Colour4kids genieten ook dit jaar weer zo'n 60 Anders Begaafde kinderen van de school annex opvanghuis voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Litouwen in Kelmé van een ontspannen week boordevol sportieve, creatieve en leuke activiteiten!Onze dank gaat uit naar directrice Dalia Viliuniene en haar team met leerkrachten en begeleiders en we wensen iedereen veel plezier!

  Lees meer >
 • Team Kelmé neemt deel aan Internationaal voetbaltoernooi

  Team Kelmé neemt deel aan Internationaal voetbaltoernooi

  Een team van de School voor Speciaal Onderwijs uit Kelmé - Litouwen heeft deelgenomen een internationaal voetbaltoernooi en de clubkleuren van IJsselmeervogels uit Spakenburg uitstekend verdedigd getuige de vierde plaats in het sterke deelnemersveld. De gratis beschikbaar gestelde (afgeschreven) voetbaltenues hebben op deze wijze een waardige bestemming gekregen!

  Lees meer >
 • Belevingstuin voor Anders Begaafde Kinderen Litouwen

  Belevingstuin voor Anders Begaafde Kinderen Litouwen

  Niet alleen ín de school voor speciaal onderwijs in Kelmé - Litouwen waait een frisse wind, maar ook buiten ondergaat de leefomgeving een ware metamorfose. Met een uitdagende omgeving met kleur-, geur-, sport- en spelelementen worden de kinderen en jongeren samen met hun begeleiders gestimuleerd om de buitenlucht op te zoeken. Begin dit jaar is gestart met het opknappen en inrichten van de ruim een hectare tellende buitenruimte rond de school in een veilige omgeving met ruimte voor sport & spel, leren & werken, therapie & ontspannen. "Onze leerlingen krijgen in tegenstelling tot andere scholen geen twee uur per week praktijkonderwijs, maar gemiddeld twee uur per dag", legt schooldirectrice Dalia Viliuniene uit. "Samen met onze praktijkbegeleiders willen we in de toekomst ook naar buiten om onze leerlingen te stimuleren op het gebied van bewegen, beleven en met werken in de tuin."

  Lees meer >
 • Ook de tweede editie zomerkamp 2016 groot succes!

  Ook de tweede editie zomerkamp 2016 groot succes!

  In de periode 20 t/m 29 juni heeft het tweede zomerkamp plaatsgevonden in en rond de Special School in Kelmé - Litouwen. Pakweg 40 Anders Begaafde kinderen en kinderen uit achterstandsgezinnen beleefden de vakantie van hun leven!

  Lees meer >
 • Litouwse kinderen genieten van zomerkamp

  Litouwse kinderen genieten van zomerkamp

  In de periode 6 t/m 15 juni vindt de eerste editie plaats van een kleurrijk zomerkamp in en rond de school voor speciaal onderwijs in Kelmé - Litouwen. Ruim vijftig kinderen met een beperking, vaak samen met hun broertjes en/of zusjes en kinderen uit achterstandsgezinnen beleefden de vakantie van hun leven!

  Lees meer >
 • Schoolbus voor Litouwen

  Schoolbus voor Litouwen

  De Kelme Special School voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking uit Litouwen is een inzamelingsactie gestart voor de aanschaf van een schoolbus om kinderen uit de wijde omgeving naar school te kunnen brengen.

  Lees meer >
 • Kerstactie Litouwen 2004 groot succes

  Kerstactie Litouwen 2004 groot succes

  De kerstactie, die na een e-mail van leraar Engels Tomas Samoska op gang kwam ten behoeve van 'zijn school' en een groot aantal hulpbehoevende gezinnen in en rond Skapiskis, is een groot succes geworden.

  Lees meer >