Hardenbergse vrijwilligers steken de handen uit de mouwen in Litouwen

Annie Wilts en Nelleke Kisteman uit Hardenberg zijn onlangs met koffers vol creatieve materialen naar Litouwen afgereisd om aan de slag te gaan bij een school annex opvanghuis voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de regio Kelmé.

De koffers met kleurrijke wol en garen, patroontekeningen en handwerkmaterialen werden met groot enthousiasme uitgepakt. Annie en Nelleke hebben tijdens hun verblijf aan ruim 40 kinderen en hun begeleiders de grondbeginselen van haken en breien uitgelegd om vervolgens aan de slag te gaan met het breien en haken van mutsen en sjaals. En wat waren ze trots op de prachtige creaties die gedurende de winterkou ook nog eens flink van pas zullen komen!

Het traditionele 'dagje uit' is dit jaar op advies van de schoolleiding omgezet naar zwemlessen voor de kinderen en jongeren. Water geeft veel bewegingsvrijheid en stimuleert de ontwikkeling van de motoriek. Het is wellicht overbodig om uit te leggen dat de kinderen en jongeren veel plezier beleven aan de zwembadbezoeken!

De kinderen, jongeren en hun begeleiders van de school uit Litouwen bedanken Annie en Jaap Wilts, Nelleke Kisteman, Stichting 2015 uit Hardenberg en andere sponsoren voor alle hulp en begeleiding die ze telkens mogen ontvangen!

Help ook mee!  

Colour4kids biedt op velerlei wijze hulp en ondersteuning aan deze bijzondere school met 24-uurs opvang. Na een succesvol kaarsenmakerij project in 2014 is nu op verzoek van directrice Dalia Viliuniene een start gemaakt met een uitgebreid handwerk project om daarmee de dagbestedingactiviteiten verder uit te breiden.

Een antroposofische instelling in Olst heeft twee weeftoestellen beschikbaar gesteld die binnenkort op transport gaan naar de school in Litouwen. Opnieuw een geweldige stimulans voor de ontwikkeling en het toekomstperspectief van deze kinderen en jongeren.

Inmiddels is ook een start gemaakt met het inzamelen van aangepast schoolmeubilair en hulpmiddelen voor deze specifieke doelgroep. Scholen in het speciaal onderwijs en instellingen in de gehandicaptenzorg die hulpmiddelen en materialen beschikbaar hebben, roepen we nadrukkelijk op om contact op te nemen met stichting Colour4kids of Jaap Wilts uit Hardenberg - 0523 270 893.