Schoolbus voor Litouwen

De Kelme Special School voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking uit Litouwen is een inzamelingsactie gestart voor de aanschaf van een schoolbus om kinderen uit de wijde omgeving naar school te kunnen brengen.

Met de komst van de nieuwe directrice Dalia Viliuniene zijn de opleidingsmogelijkheden en dagbesteding voor kinderen en jongeren met een beperking flink uitgebreid bij de school voor speciaal onderwijs in Kelmé. En dit heeft zich vertaald in een flinke toename van het aantal kinderen en jongeren.

De school vervult inmiddels een regionale functie waardoor kinderen van vaak van grote afstand naar deze voor Litouwse begrippen unieke en bijzondere school willen. Probleem is echter dat dit niet meer lukt met de huidige schoolbus waarmee momenteel al dubbele ritten worden gereden. Een extra schoolbus is dus meer dan gewenst!

Gezien de grote armoede op het Litouwse platteland zijn ouders niet in staat om de kinderen zelf naar school te brengen en zijn daardoor aangewezen op de schoolbus. De lokale overheid heeft echter geen geld beschikbaar voor de aanschaf van een extra schoolbus. Hierdoor zitten veel kinderen, die niet naar het reguliere onderwijs kunnen, nu verplicht thuis. Met hulp van de ouders, leerkrachten en begeleiders van de school is Dalia Viliuniene nu een inzamelingsactie gestart om de benodigde 10.000 euro in te zamelen waarmee een goede gebruikte personenbus kan worden aangeschaft.

Iedereen die een steentje wil bijdragen om deze minderbedeelde kinderen een betere toekomst te bieden, kan een donatie overmaken naar  NL75 INGB 0000 020204 t.n.v. stichting Colour4kids o.v.v. schoolbus Litouwen. Mocht je een actie willen opzetten voor de schoolbus, neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag op weg!

Wil je meer weten over deze bijzondere school; kijk dan op www.facebook.com/kelmesspecialioji