Hoe het allemaal begon

Stichting Colour4kids is ontstaan in 1999 naar aanleiding van een reis naar Vietnam van decoratieschilder Marcel Verhaag. Hij bezocht na het zien van een documentaire over de Christina Noble Children's Foundation dit centrum in Ho Chi Minh Stad. Ter plaatse zag hij dat dit opvangcentrum voor de kinderen bepaald geen stimulerende leefomgeving was en beloofde terug te komen om het centrum op te knappen en te veranderen in een prettige, stimulerende woonplek.

Samen met vier collega decorateurs keerde hij negen maanden later terug naar Ho Chi Minh Stad om deze belofte gestalte te geven. Terug in Nederland zocht hij in 2000 contact met Jos Ruijs van de Nederlandse tak van de Christina Noble Childrens Foundation en samen met hem werd stichting Colour4kids opgericht om in navolging van Christina Noble kleur te gaan brengen in het leven van kansarme wees- en straatkinderen.

Christina Noble - een Ierse vrouw, die zelf zwerfkind is geweest en zich momenteel ontfermt over straatkinderen in Vietnam en Mongolië – is een grote inspiratiebron voor Colour4kids. Haar motto - "Ieder kind heeft recht op een menswaardig bestaan en hoeft maar een persoon in zijn of haar jonge leven tegen te komen die in hem of haar gelooft om het te laten beseffen dat het bestaansrecht heeft en dat er hoop is op liefde en een toekomst" – onderschrijft Colour4kids dan ook van harte.

Veel informatie over de Christina Noble Children's Foundation is te vinden op de website http://www.cncf.org/