• Schoolmateriaal vanuit de USA naar de Dominicaanse Republiek

  Schoolmateriaal vanuit de USA naar de Dominicaanse Republiek

  Via bemiddeling van Help Sosuakids heeft de Colegio Asher onlangs vanuit de USA een flinke partij leermiddelen en schoolmaterialen ontvangen.Door de aanzienlijke prijsstijgingen in de Dominicaanse Republiek zijn veel schoolartikelen niet alleen schaars, maar ook voor veel families onbetaalbaar geworden. Sylvia Berkley van Help Sosuakids heeft via een contactpersoon in de USA een flinke hoeveelheid essentiƫle schoolartikelen voor de Colegio Asher naar Puerto Plata weten te regelen en deze per schip over laten brengen naar de Dominicaanse Republiek. De schoolkinderen en de leiding Judith en Robert zijn hier enorm dankbaar voor!Ook zijn bij de openbare basisschool op het platteland, die Sylvia tijdens haar werkbezoek in 2022 bezocht, door de lokale contactpersoon Teo recentelijk de laatste rugzakjes uitgedeeld aan de meest hulpbehoevende kinderen.

  Lees meer >
 • Muurschilderproject Jocotenango - Urban Heart

  Muurschilderproject Jocotenango - Urban Heart

  Water op de muur, waarom niet? In november 2021 schilderde kunstenaar Carin Steen met een groep jongeren water in al haar facetten op een 12 meter lange muur langs de openbare wasplaats in Vista Hermosa, een wijk in het plaatsje Jocotenango, Guatemala. De jongeren die hielpen met schilderen zijn lid van het collectief Urban HeART, een initiatief van de jongeren zelf om hun wijk leefbaarder te maken door middel van culturele activiteiten. De transformatie is na twee jaar duidelijk zichtbaar en de wijk is aanzienlijk veiliger geworden, niet zozeer omdat de buurt er vrolijker uitziet, maar omdat de mensen meer samenwerken, trotser zijn op hun wijk en nu ook de straten schoonhouden.

  Lees meer >
 • Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Help mee en breng kleur in het leven van kansarme kinderen!

  Ieder kind heeft recht op een veilig onderkomen, eten, medische zorg, liefde en onderwijs. Een muurschildering staat weliswaar niet in dat rijtje, maar een kleurrijke, stimulerende omgeving heeft een gunstige invloed op een kind ... om het nog maar niet te hebben over de positieve boodschappen die onze kunstwerken uitdrukken.

  Lees meer >
 • Muurschilderproject School El Hato - Guatemala

  Muurschilderproject School El Hato - Guatemala

  Hoog in de bergen, een half uurtje rijden van de koloniale stad Antigua Guatemala, ligt het dorpje El Hato met een schitterend uitzicht over de vulkanen. De meeste mensen wonen in eenvoudige huisje met golfplaten daken. Mannen en vrouwen wijden zich aan het telen van calla lelies, agapanthus en anjers die ze op de markt van Antigua verkopen.

  Lees meer >