Honduras

Project 2015 - Bouw van een nieuw opvanghuis Proniño

 

Onder grote belangstelling van de lokale pers en alle betrokkenen werd woensdag 15 juli het nieuwe opvanghuis van Proniño in gebruik genomen! Zo'n 25 kinderen verhuisden die dag van een bedompte bovenverdieping naar een écht huis met nieuw ingerichte slaapzalen, douches, toiletten en een  eet- en studeerruimte met nieuw meubilair. Geen last meer van de muggen en voldoende ventilatie voor een goede nachtrust.

Met deze 'grote verhuizing' werd de bouw van een nieuw onderkomen voor de groep kinderen van 9 tot 12 jaar afgerond. Ruim 6 maanden werd keihard gewerkt onder tropische omstandigheden om dit project te realiseren. Naast het werk van een lokale aannemer is veel in eigen beheer uitgevoerd door de oudere jongens die een technische opleiding volgen bij Proniño. Samen met hun begeleiders construeerden zij niet alleen de volledige kapconstructie, maar ook alle ramen, deuren, kozijnen, plafonds, bedden en meubilair. Met kunstenares Carin Steen werden fantastische muurschilderingen aangebracht en de muren voorzien van frisse tinten. Samenwerken en praktijkervaring opdoen stonden centraal ... een project om trots op te zijn!!!

Ook met ons verliep de samenwerking perfect. Zowel tijdens de voorbereiding, de uitvoering en gedurende onze vijf weken durende aanwezigheid werden we zowel op begrotingstechnisch gebied als de planning en voortgang van de werkzaamheden uitstekend op de hoogte gehouden door de lokale staf en projectcoördinator Bas Wiersma van Homeles Child. Complimenten!

De nieuwbouw van dit opvanghuis is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door Stichting Consense en de Marthe van Rijswijck Foundation. Het Colour4kids hardloopteam, Camping De Rusthoeve, bedrijven en particulieren droegen eveneens een steentje bij aan de bouw van dit nieuwe thuis voor straatkinderen in Honduras.

Wij- Colour4kids - kijken terug op een onvergetelijk project waar een grote groep jongeren een schat aan ervaring heeft opgedaan en de leefomstandigheden voor de kids aanzienlijk zijn verbeterd! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

 

(Via de link 'Nieuws over Honduras' krijgt u via de nieuwsberichten een goed beeld van de voorbereiding en uitvoering van dit project)