• Werk gaat door ondanks de extreme hitte

    Werk gaat door ondanks de extreme hitte

    De thermometer laat de afgelopen dagen temperaturen zien van rond de 41 graden. Scholen sluiten hun deuren en ziekenhuizen zitten vol met mensen die door de hitte bevangen zijn. Ook voor Honduras is deze hittegolf extreem getuige de berichten in de kranten.

    Lees meer >
  • Een onveilig land ...zelfs de kuikens worden zwaar bewaakt

    Een onveilig land ...zelfs de kuikens worden zwaar bewaakt

    De problematiek rond straatcriminaliteit en straat- en zwerfkinderen is ten opzichte van ons verblijf in Honduras in november 2013 schrikbarend toegenomen. In het centrum van El Progreso wemelt het van vaak zeer jonge kinderen die bedelen om een paar lempira of iets te eten. Iets waar we anderhalf jaar geleden nauwelijks mee geconfronteerd werden.

    Lees meer >
  • En toen kwam er kleur!!!

    En toen kwam er kleur!!!

    De kinderen zijn blij met de komst van kunstenares Carin Steen. Haar vorige muurschildering bij Proniño werd enorm gewaardeerd en de verwachtingen zijn dus weer hoog gespannen. Een mooie uitdaging die we graag aangaan.

    Lees meer >
  • Jongeren opleiding Elektra leveren vakwerk

    Jongeren opleiding Elektra leveren vakwerk

    Na een paar dagen Paasvakantie zijn de werkzaamheden bij het nieuwe opvanghuis in Honduras weer opgepakt. Onder leiding van vakdocent Ermin heeft de Elektragroep de hele dag gewerkt aan de aanleg van het elektriciteitsnetwerk in het nieuwe gebouw.

    Lees meer >