Vietnam

Project 2010 - Renovatie van de Vinh Son weeshuizen in Kontum

Colour4kids biedt sinds 2004 hulp aan de kinderhuizen in de regio Kontum. In 2004, 2007 en 2010 is een Colour4kidsteam daadwerkelijk ter plaatse aan de slag geweest op de verschillende kindertehuislocaties. Daarnaast bieden wij doorlopend structurele hulp in samenwerking met de Amerikaanse non-profit organisatie Friends of Vinh Son Orphanges.

De bewoners van de binnenlanden rond Kontum - de Montagnards - ontvangen nauwelijks steun van de overheid en hebben vaak niet de mogelijkheid om gebruik te maken van voorzieningen die voor andere Vietnamezen wel toegankelijk zijn zoals medische zorg, scholing en transport. Samen met de Amerikaanse non-profit organisatie Friends of Vinh Son Orphanges werken wij aan de verbetering van de levensomstandigheden voor deze overwegend katholieke minderheidsgroep binnen de Vietnamese samenleving.

In februari 2010 is een team van Colour4kids bestaande uit Ellen Jansen, Marij de Laat, Negin Zendegani en Marja van Middendorp actief geweest bij de kindertehuizen in Kontum. Naast begeleiding van lopende bouwwerkzaamheden zijn ook nieuwe renovatieprojecten in kaart gebracht. Ter plaatse zijn bij diverse kindertehuizen schilder- en decoratiewerkzaamheden uitgevoerd. Nieuw dit jaar was het uitrollen van een educatief hinkelbanenproject bij een tweetal kindertehuizen.

Veel informatie en fotomateriaal is te vinden bij Nieuws over Vietnam
 
Structurele hulp en toekomst

Colour4kids biedt samen met de non-profit organisatie Friends of Vinh Son Orphanages structurele hulp om de levensomstandigheden van de kinderen bij inmiddels zes kindertehuizen in en rondom Kontum te verbeteren.