Kleur en deel je leven!

Wij vinden het jammer dat in onze digitale wereld zo weinig tijd en aandacht is voor tekenen, kleuren en verven. Kinderen ontwikkelen hiermee spelenderwijs hun fijne motoriek. Ook leren ze zich te concentreren en hun creativiteit de vrije loop te laten om hun gevoelens en ervaringen uit te drukken. Tijdens onze projecten in het buitenland zijn tekenen, kleuren en verven bij uitstek dé manier om elkaar te leren kennen.

Kleuren hebben ook een positieve uitwerking op kinderen. Kleuren beinvloeden stemmingen, stimuleren ideeën en helpen om op een kunstzinnige manier je leefwereld te ontdekken. Tekenen en schilderen activeren de natuurlijke nieuwsgierigheid van elk kind waar ook ter wereld. Het is een individueel proces waar ieder kind in haar eigen tempo aan kan deelnemen en met wat aanmoediging ook durft te expirimenteren.

Kinderen in andere landen zijn altijd nieuwsgierig naar het leven van andere kinderen!

Hoe ziet jouw wereld eruit? ... Waar droom jij van? ... Waar kun geniet jij van? ... Hoe ziet jou huis eruit? ... Wie is jouw held? ...  en nog veel meer van dit soort vragen ...

Wanneer we elkaars taal niet verstaan, is het lastig om met elkaar te praten, maar de taal van tekenen en schilderen verstaat iedereen.

Wij vragen jou daarom aan de slag te gaan met onze kleurplaat of zelf een tekening of kunstwerk te maken én iets over jezelf vertellen. Jouw kleurplaat of tekening nemen we dan mee naar een project of we sturen 'm op om een kind in een ver land blij te maken met jouw kunstwerk! En geloof ons maar ... ze vinden het geweldig  ... het voelt net als een beetje jarig zijn!

En misschien krijg je wel een bericht of tekening terug ... SpaNNenD!

Het kan soms best wel lang duren omdat het land waar ze wonen vaak heel ver weg is. Ook hebben ze vaak geen internet en computers. En soms hebben ze ook geen geld voor een postzegel ...

Wil jij graag meedoen !?!?

Stuur dan jouw kleurplaat, tekening of kunstwerk met een verhaaltje over jezelf naar - Colour4kids -  en vergeet niet je naam, adres en email te vermelden.

Wij maken ook een foto van jouw kleurplaat, tekening of kunstwerk en plaatsen deze op onze website en Facebookpagina ... wie weet wordt je wel heel beroemd!?!? 

Kleurplaat

Onze kleurplaat is ontworpen door Margot Peters van Atelier Zonnehert uit Leusden. Zij is als leerkracht werkzaam in het basisonderwijs en gespecialiseerd in de artistieke vakken. Naast haar baan in het onderwijs geeft zij Kinderateliers met teken- en schilderlessen voor kinderen en jongeren in de regio Amersfoort en Leusden. Daarnaast verzorgt Margot rondleidingen en kinderworkshops in het Mondriaanhuis in Amersfoort. Wil je meer weten, kijk dan op haar website of Facebookpagina Atelier Zonnehert .

Download kleurplaat