Veel voorbereidingswerk verricht in Mongolië

In de afgelopen week heeft onze projectbegeleider Hassan Taleï veel werk verricht ter voorbereiding op een mogelijke uitbreiding van het Anna Home; een opvanghuis voor straatkinderen van de Nederlandse stichting All for Children in Choibalsan, een stad in het noordoosten van Mongolië.

Hassan heeft samen met directeur Boldsaikhan om tafel gezeten met vier lokale aannemers om alle technische details door te spreken voor een prijsopgave van de gewenste uitbreiding en renovatie. Ook werden leveranciers van bouwmaterialen en zonne-energie bezocht om een beeld te krijgen van de kwaliteit en het prijsniveau. Hassan arriveert dinsdag weer in Nederland en koppelt daarna zijn bevinding terug naar het bestuur en de technische adviseurs van All for Children.

Gedurende zijn verblijf in Mongolië heeft Hassan ook veel tijd doorgebracht met de kinderen van het Anna Home die hij voor een deel nog kende van zijn vorige projectperiode in 2009 bij het opvanghuis. Ook heeft hij kennisgemaakt met de Procureur van Choibalsan om het werk van All for Children en het doel van zijn reis onder de aandacht te brengen bij de lokale autoriteiten.