VCJC doneert 500 euro voor school Dominicaanse Republiek

De afdeling Lekkerkerk van de Vrijzinnig Christelijke Jeugd Centrale heeft een deel van de opbrengst van de jaarlijkse rommelmarkt - 500 euro - gedoneerd aan Colour4kids.

Vrijdag 26 oktober mocht bestuurslid Hetty Bosch tijdens de wekelijkse clubavond het bedrag van 500 euro in ontvangst nemen. Het geld is bestemd voor Colegio Evangelico Asher; een Christelijke basisschool in de Dominicaanse Republiek.

De Colegio Evangelico Asher is een laagdrempelige privé school voor kinderen die voorheen op een vuilnisbelt leefden en kinderen van Haïtiaanse vluchtelingen uit de sloppenwijken rond Sosua. de school is in 2006 opgericht door het Evangelische dominees echtpaar Judith en Roberto Terrero en biedt onderwijs aan zo'n 250 kansarme kinderen. Naast onderwijs krijgen de kinderen ook één gratis warme maaltijd per dag via de school. De school ontvangt geen steun van de overheid en is dan ook geheel afhankelijk van hulp van buitenaf.

In de afgelopen jaren heeft de school diverse malen moeten verhuizen wegens plotselinge verdubbeling van huur en problemen in de directe omgeving zoals criminaliteit. Ook is er telkens een chronisch elektriciteitsprobleem waardoor het geven van onderwijs geen makkelijke opgave is. Grote wens is dan ook om een eigen school op een permanente locatie te hebben waar op een verantwoorde en veilige wijze onderwijs gegeven kan worden.

Stichting Colour4kids bouwt mee aan de toekomst van minderbedeelde kinderen in de Dominicaanse Republiek en werkt daarbij nauw samen met de Nederlandse hulporganisatie Help Sosúakids naar School

Colegio Evangelico Asher is enorm blij met het bedrag dat beschikbaar is gesteld door de VCJC en bedankt alle gulle gevers van harte. Het geld wordt besteed aan de verbetering van de inrichting van de school, aanschaf van lesmateriaal en voedsel voor de kinderen.